Kvůli přechodu teplé fronty bude během úterý „lítat“ tlak vzduchu – nejprve očekáváme jeho slabý vzestup, postupně slabý pokles. To pocítí meteosenzitivní skupina lidí. Může se jim hůře usínat, budou unavení a hrozí i bolest hlavy. Přechod teplé fronty může zatížit také chronicky nemocné a starší ročníky. Jinak nás čeká relativně pohodový den.

Odpoledne se na přímém slunečním záření chraňte, tj. namazaní opalovacím krémem, s pokrývkou hlavy a se slunečními brýlemi. UV index opět bude dosahovat hodnoty 5.

Index pracovní výkonnosti bude zpočátku na středních hodnotách, během dne poroste.  Od ruky nám půjde jak duševní, tak fyzická práce. Vrhněte se i na domácí povinnosti – například mytí oken nebo posekejte trávník.

Ideální budou podmínky pro sportování a to zejména v dopoledních hodinách – vydejte se na kolo, na in-line brusle, zaběhat si, na dlouhou procházku nebo na fotbal. Odpolední sluneční paprsky nás ještě budou lákat k vodě – teplota se v přírodních nádržích pohybuje nejčastěji od 18 do 21 °C.

Oděvy si vezměte letní – světlé z přírodních materiálů. Po ránu se bude hodit pevná obuv, dlouhé nohavice a dlouhý rukáv. Na hlavu bude patřit kšiltovka nebo klobouk.

Video
Video se připravuje ...

Hurikán, kulový blesk a výbuch sopky: Extrémy počasí rozhodují, jak bude v Česku. Dagmar Honsová, David Vaníček, Lukáš Červený

Fotogalerie
47 fotografií

Fotogalerie
47 fotografií