V pátek si berte deštníky všude s sebou. Bude oblačno až zataženo, na většině území déšť, ojediněle se mohou vyskytnout také bouřky. Odpoledne očekáváme od severozápadu ubývání oblačnosti a ustávání srážek.

Večer tak bude na západě území až polojasný. Po ránu naměříme 16 až 12 °C. Nejvyšší odpolední teploty se budou nejčastěji pohybovat v intervalu 18 až 22 °C. Foukat bude mírný severní až severovýchodní vítr o rychlosti do 20 km/h. Přechodně zesílí v bouřkách.

Příští týden to bude na plavky

Sobotní počasí bude jako dělané na výlet. Očekáváme polojasno až oblačno, jen ojediněle přeháňky a to zejména v horských oblastech. Po ránu se mohou ojediněle tvořit mlhy. Noční teploty budou klesat na 14 až 10 °C. Denní teploty vystoupí ke 20 až 24 °C. Foukat bude mírný severozápadní vítr o rychlosti do 20 km/h.

V neděli budeme potřebovat sluneční brýle a opalovací krémy. Bude jasno až polojasno. Pozor na studené ráno – teplota bude klesat jen k 9 až 5 °C, v horských oblastech očekáváme po ránu mráz. V mrazových kotlinách může teplota klesat až k -5 °C. Denní teploty vystoupí na letní hodnoty mezi 21 až 25 °C. Vát bude slabý jihovýchodní vítr o rychlosti do 15 km/h.

Plavky rozhodně ještě neuklízejte. I v příštím týdnu naměříme ještě až 30 °C.

Video
Video se připravuje ...

Počasí s Dagmar Honsovou Dagmar Honsová, David Vaníček, Lukáš Červený, Bohuslav Štěpánek