Počasí by nemělo výrazněji zatížit naši pohodu. Pozor jen na velké rozdíly mezi nejnižšími ranními a nejvyššími odpoledními teplotami, které mohou být až 20 °C. Při nevhodném oblečení ráno nachladnete, odpoledne se zapotíte.

Na přímé sluneční záření se vydejte přes poledne s opalovacím krémem a slunečními brýlemi – UV index bude dosahovat hodnoty 4,5. Na hlavu pokrývku – klobouk nebo kšiltovku proti úpalu, a to zejména pro děti. Tlak vzduchu bude během dne klesat, což pocítí meteosenzitivní jedinci a skupina obyvatel s nízkým krevním tlakem. Pozor i na první podzimní alergie, které mohou způsobit roztoči v půdě – těch právě nyní přibývá.

V pondělí čekejte dobrou náladu a pracovní výkon

Pondělní pracovní výkonnost bude výborná – sršet budeme energií, dobrou náladou a pohodou. Naplánujte důležité úkoly, schůzky, přednášky nebo služební cestu. Od ruky nám půjde jak duševní, tak fyzická práce.

Zajeďte autem do myčky nebo umyjte okna – první srážky očekáváme až v pátek. Pokud máte volno, tak naplánujte celý den v přírodě – počasí bude ideální na výlety, túry, procházky lesem nebo sportování.

Nejen pondělí, ale celý pracovní týden přinese výrazně nadprůměrné teploty, které se budou postupně šplhat až ke 30 °C a padat budou četné teplotní rekordy – naposledy bylo v tomto období takto teplo v roce 1947.  

Video
Video se připravuje ...

Hurikán, kulový blesk a výbuch sopky: Extrémy počasí rozhodují, jak bude v Česku Dagmar Honsová, David Vaníček, Lukáš Červený

Fotogalerie
29 fotografií