V Česku budou teploty srovnatelné s teplotami ve Španělsku, Řecku nebo Chorvatsku. Sluneční paprsky budou svítit 12 hodin – bude jasno až polojasno. V Jeseníkách a v Beskydech se mohou, při přechodně zvětšené oblačnosti, ojediněle vyskytnout přeháňky nebo bouřky. Srážkové úhrny se zastaví do 5 mm. Foukat bude mírný jižní až jihozápadní vítr o rychlosti do 20 km/h.

Tropické teploty budou zatěžovat kardiaky, astmatiky, starší generace a těhotné ženy. Zejména tyto skupiny obyvatel by měly uzpůsobit svůj denní rytmus zvýšené zátěži způsobené vysokými teplotami a přes poledne se zdržovat ve stínu. Na přímém slunečním záření hrozí spálení pokožky od 11 do 15 hodiny po 40 minutách. Pozor na zánět spojivek – hodit se budou sluneční brýle. Během dne očekáváme slabý pokles tlaku vzduchu, který pocítí meteosenzitivní jedinci – může je bolet hlava nebo můžou být více unavení.

Pracovní výkonnost bude na středních hodnotách – spíše než pracovní záležitosti si budeme chtít užívat jeden z posledních letně teplých dnů letošního roku. Pracovní koncentrace tak bude nízká, stejně tak se budeme hůře soustředit za volantem. Pozor na pracovní úrazy a u dětí na zlomeniny způsobené nepozorností a roztržitostí na hřišti.

Venkovní sportovní aktivity naplánujte hned na ráno a poté po 17 hodině, to budou teploty příjemné na cyklistiku, in-line brusle, běhání, košíkovou, volejbal nebo ping-pong. Po ránu se budou hodit dlouhé nohavice i rukávy, na odpoledne letní světlý bavlněný outfit a klobouk.

Fotogalerie
33 fotografií