Díky oblasti vysokého tlaku vzduchu, ve které bude Česko ležet, očekáváme jen malou oblačnost – bude jasno až polojasno. Odpoledne se bude v Jeseníkách a Beskydech tvořit kupovitá oblačnost. Deštníky nechte doma. Foukat bude mírný jižní vítr o rychlosti do 20 km/h.

Dejte pozor na nachlazení

Po studeném středečním ránu půjdou teploty rychle nahoru, oteplení bude zatěžovat kardiaky, astmatiky a těhotné ženy. Pozor na bolesti hlavy a pokles krevního tlaku. Při nevhodném oblečení po ránu pozor na nachlazení, odpoledne na zapocení. Doplňte vitaminy před zimou. Do jídelníčku zařaďte více ovoce a zeleniny. 

Index pracovní výkonnosti bude na vysokých hodnotách – do čeho se pustíme, to nám půjde dobře od ruky. Naplánujte si přednášku, zkoušku, služební cestu nebo třeba jen domácí práce jako mytí oken nebo žehlení. Odpoledne bude příjemné na procházky, ale také na širokou škálu sportovních aktivit – od běhání, přes cyklistiku, tenis po volejbal nebo nohejbal. Růst hub zpomalí studená rána, ale aktivita klíšťat hlásí jen malé riziko.

Za prodloužením léta se vydejte do Středomoří – nejtepleji je ve Španělsku, Portugalsku a Turecku s teplotami na 32 °C. Itálie a Baleárské ostrovy hlásí teploty do 26 °C, Řecko jen do 24 °C. Teplota moře se ale nejčastěji pohybuje od 23 do 26 °C.

Fotogalerie
21 fotografií