Srážky se ale budou objevovat pouze ojediněle. Očekáváme proměnlivou oblačnost, ojediněle s deštěm nebo přeháňkami, večer bude docházet k dalšímu přibývání oblačnosti. Na vrcholcích hor se bude jednat o srážky smíšené nebo i sněhové. Srážkové úhrny se zastaví do 2 mm.

Podzimní charakter počasí v nás vyvolá únavu, otupělost a nechuť k náročnějším činnostem. Nejraději bychom celý den zůstali v posteli. Ochlazení přinese zátěž pro starší generace, astmatiky a kardiaky. „Lítání“ tlaku vzduchu – nejprve jeho vzestup, potom pokles - pocítí meteosenzitivní skupina lidí bolestí hlavy. Mnozí z nás budou podráždění a nervózní.

Index pracovní výkonnosti bude na nízkých hodnotách – pokud můžete, důležité úkoly raději přesuňte na jindy. Sportovní aktivity naplánujte raději do uzavřených prostor – tělocvičny, haly, bazénu nebo posilovny. A volte lehčí sporty, tj. ping-pong, protažení nebo volejbal. Procházku volte přes poledne. Vypravte se například do lesa – aktivita klíšťat je nízká a houby stále rostou.

Do Alp už dorazila letošní první pořádná sněhová nadílka – od nadmořské výšky 2000 m tam leží až půl metru nejčastěji prachového sněhu. Sněžit tam bude až do čtvrtka. Poté se začne oteplovat a převládat slunečné počasí.

Fotogalerie
18 fotografií