V pátek bude do Česka proudit studený vzduch od severu, a tak budou i nejvyšší odpolední teploty zůstávat pod bodem mrazu. Během odpoledních hodin přinese další sněžení frontální systém, který bude přes naše území postupovat od severozápadu.

Očekáváme, že bude oblačno až zataženo, na východě území zpočátku dne až polojasno. Postupně od severozápadu bude docházet k dalšímu přibývání oblačnosti s občasným sněžením. V nižších polohách napadne od 1 do 5 cm nového sněhu.

Ráno bude studené – naměříme -3 až -7 °C, ojediněle až -10 °C. Nejvyšší odpolední teploty budou ledové – jen mezi -4 až 0 °C. Zpočátku dne bude foukat mírný západní až jihozápadní vítr, který během dne zesílí na čerstvý s nárazy o rychlosti do 45 km/h.

Víkend přinese oteplení, bude ale větrno

O víkendu budeme potřebovat deštníky, v nižších nadmořských výškách očekáváme oblevu. V sobotu bude zataženo až oblačno, občas sněžení nebo sněhové přeháňky, pod 500 m postupně déšť se sněhem nebo déšť. Noční teploty budou klesat na 1 až -3 °C. Denní teploty vystoupí k 1 až 5 °C. Foukat bude čerstvý západní vítr o rychlosti s nárazy kolem 45 km/h.

V neděli bude také převládat velká oblačnost – očekáváme zataženo až oblačno, občas déšť nebo déšť se sněhem, od 800 m sněžení. Noční teploty zůstanou většinou nad bodem mrazu – teploměry nejčastěji ukáží 4 až 0 °C. Denní teploty vystoupí na 2 až 6 °C. Foukat bude čerstvý jihozápadní vítr s nárazy o rychlosti kolem 60 km/h, na horách až kolem 90 km/h.

Příští týden přinese přechodně ubývání oblačnosti i srážek – přechodně na nás vysvitnou i sluneční paprsky. Na horách budou panovat ideální podmínky pro lyžování.

Fotogalerie
24 fotografií