Řidiči musí zůstávat i nadále ve střehu – ojediněle se budou tvořit mrznoucí mlhy nebo zmrazky na silnicích. Na horách budou panovat ideální podmínky – pozor jen na celodenní mrazy – teplota v 1000 m na horách se bude pohybovat kolem -7 °C, při mírném větru bude naše pocitová teplota na -13 °C.

V pátek bude zpočátku dne ještě převážně oblačno, místy slabé sněhové přeháňky, na horách sněžení. Během dne bude docházet k ubývání oblačnosti na polojasno nebo skoro jasno. Noční teploty budou klesat na 1 až -3 °C, nejvyšší odpolední teploty vystoupí na 0 až 4 °C. Foukat bude mírný severozápadní vítr o rychlosti do 20 km/h.

Víkend bude ve znamení ledových teplot

V sobotu bude polojasno, ojediněle mlhy nebo nízká oblačnost. Během dne místy až oblačno a ojediněle sněhové přeháňky. Noční teploty -3 až -7 °C, při vyjasnění až -10 °C. Denní teploty budou většinou zůstávat pod bodem mrazu – nejčastěji mezi -3 až 1 °C. Foukat bude mírný jihovýchodní vítr o rychlosti do 20 km/h.

V neděli bude oblačno až zataženo, místy slabé sněžení. Během dne až polojasno. Noční teploty budou opět klesat hluboko pod bod mrazu k -3 až -7 °C, ojediněle bude až -10 °C. Denní teploty vystoupí na -3 až 1 °C. Foukat bude mírný severovýchodní vítr o rychlosti do 20 km/h.

Podprůměrné denní teploty v porovnání s dlouhodobým normálem budou panovat také v novém pracovním týdnu – v ranních minimech bude teplota i nadále klesat až k -10 °C a nejvyšší odpolední teploty se budou pohybovat jen kolem nuly. Sněžení se ale bude vyskytovat pouze místy a bude slabé.

Fotogalerie
31 fotografií