V pátek bude počasí u nás pod vlivem vlnící se studené fronty. Po jejím přechodu pronikne do Čech studený vzduch od severozápadu. Zpočátku dne očekáváme převážně velkou oblačnost – bude zataženo až oblačno, na většině území musíme počítat s občasným deštěm nebo přeháňkami.

Na vrcholcích hor se bude jednat i o srážky smíšené nebo sněhové. Odpoledne bude od severozápadu docházet k ubývání oblačnosti. Po ránu budou teploty klesat k 9 až 5 °C, nejvyšší odpolední teploty se zastaví na 10 až 14 °C, na východě bude až 16 °C. Foukat bude mírný severozápadní vítr o rychlosti kolem 20 km/h.

Na víkend přibalte svetr a nepromokavou bundu

Ani během soboty si mnoho slunečních paprsků neužijeme - bude oblačno až zataženo, občas musíme počítat s přeháňkami nebo deštěm, od 600 m nad mořem budou sněhové nebo smíšené.

Odpoledne a večer bude oblačnosti i srážek od západu přibývat. Noční teploty se zastaví na 4 až 0 °C, na východě bude kolem 6 °C. Nejvyšší denní teploty vystoupí na 6 až 10 °C, na východě bude až 14 °C. Foukat bude mírný severozápadní vítr o rychlosti do 20 km/h.

Jarní počasí v Česku? Na sluníčkové výhledy si ještě počkáme
Autor: Blesk - David Malík

Neděle přinese další ochlazení - bude převážně oblačno, občas se vyskytnou přeháňky nebo déšť, od 600 m sněhové nebo smíšené. Noční teploty budou klesat ke 3 až -1 °C, nejvyšší denní teploty vystoupí jen na 6 až 10 °C. Foukat bude čerstvý severozápadní vítr o rychlosti kolem 45 km/h.

Deštníky budeme potřebovat i příští týden

Teploty půjdou v novém pracovním týdnu pozvolna nahoru, ale oblačnosti a srážek očekáváme i nadále relativně hodně – od středy už budou dešťové i v horských oblastech.

Fotogalerie
6 fotografií