„Komplikovaná situace je zatím hlavně na Znojemsku a v okolí Brna,“ stojí na webu společnosti KORDIS JMK, která koordinuje dopravu v kraji. Například u Jinačovic na Brněnsku havarovala před půl devátou čtyři osobní auta. „Dva zraněné jsme předali zdravotníkům," řekl mluvčí hasičů Jaroslav Mikoška.

Video
Video se připravuje ...

Jízda autem se stala v úterý kvůli sněhové nadílce na řadě jihomoravských silnic adrenalinovou záležitostí  Zdeněk Matyáš

Prakticky nesjízdná je dálnice D1 mezi Vyškovem a Brnem, stejně jako frekventovaná silnice mezi Černou Horou a Lipůvkou na Blanensku a řada okresních silnic.

Hasiči se také v odpoledních hodinách nezastavili.

Problémy jsou i v brněnské městské hromadné dopravě. Cestující musí počítat až se čtvrthodinovým zpožděním na většině linek.

Problémy jsou na Ivanovickém náměstí, kde je zapadlý kamion, linka 40 tak jezdí přes Holásky. „Dál jsou problémy na linkách 53, 60 a 61, kde jsou nesjízdné úseky,“ řekla mluvčí dopravního podniku Barbora Lukšová. Cestující podle ní mají sledovat webové stránky dopravního podniku, ty ale pod náporem uživatelů padají.

Od dnešního rána jezdí v ulicích Brna 21 sypačů Brněnských komunikací. Podle provozního ředitele městské společnosti Leoše Chasáka se už situace zlepšuje. V některých částech Brna ale může ještě vozovka klouzat. „Například na Jihlavskou ulici jsme vyslali i chlapy s lopatami,“ řekl Chasák.

Stanice ČHMÚ na letišti v Brně-Tuřanech naměřila speciálně pro Blesk v 14.50 přesně 7 cm sněhu, čerstvého a mokrého sněhu.

Vlaky zatím jezdí bez vážnějších problémů, kromě linky S3, kde bylo nutné odříct několik vlaků v různých úsecích mezi Tišnovem, Kuřimí, Brnem a Hrušovany u Brna.

Fotogalerie
26 fotografií