„Většina nehod se týká Hodonínska a Břeclavska, 29 nehod někdy není v kraji ani za celý den," komentovala policejní mluvčí Andrea Cejnková.

Podle webu silničářů jsou sjízdné se zvýšenou opatrností silnice nižších tříd ve všech okresech. Pro vozy těžší 12 tun je uzavřená silnice mezi Drnovicemi a Podomím na Vyškovsku.

Problémy přetrvávají také na silnici mezi Svatobořicemi-Mistřínem a Čejči na Hodonínsku, kde je hlášena kluzká vozovka. Jeden z jízdních pruhů je neprůjezdný kvůli odstaveným kamionům.

V Brně sypače vyjely po poledni. „Ve 13 hodin jsme poslali na své trasy první posypové vozy. Týká se to výše položených oblastí města, kde začínal sníh na komunikacích držet. Podle vývoje počasí bude údržba komunikací průběžně pokračovat," řekl provozní ředitel Brněnských komunikací Leoš Chasák.

 

Podle předpovědi počasí má být na jižní Moravě zataženo se sněžením, místy i vydatným. Meteorologové vydali i pro Jihomoravský kraj výstražnou informaci kvůli nové sněhové pokrývce. Platí od středečních 15 hodin až do čtvrteční osmé hodiny ranní.

Video
Video se připravuje ...

Většina silnic na jižní Moravě je kvůli středeční sněhové nadílce sjízdná s velkou opatrností. Zdeněk Matyáš

 

Fotogalerie
10 fotografií