V pondělí očekávejte zamračené nebe s občasným vykouknutím sluníčka. Teploty se v průběhu dne vyšplhají na 3 stupně Celsia. Po setmění přijde pád na -3 stupně. Raději se ráno teple oblečte, ať večer neklepete kosu.

V úterý si sluníčka neužijeme. Den by měl přinést pouze pošmournou oblohu bez slunce. Teploty se i přes nepřízeň počasí vyšplhají na 4 stupně Celsia, což budou v tomto týdnu teplotní maxima. Večer se ochladí na -3 stupně.

Ve středu zpoza mraků vykoukne sluníčko, ale žádná hitparáda to nebude. Teploty se ještě dnes udrží na 4 stupních Celsia. Pokud plánujete v tomto týdnu odpolední romantickou procházku, tak je středa pro to jako stvořená. Ale pozor, po setmění budou zase -3 stupně.

Ve čtvrtek očekávejte pošmourné nebe a slabé sněžení. Teploty klesnou na pouhý 1 stupeň Celsia, takže si nezapomeňte ráno čepici, šálu, rukavice a boty, které vám na sněhu nepodklouznou. Po setmění očekávejte -3 stupně. 

V pátek ještě přituhne. Teploty se budou držet na 0 stupních Celsia. A tak si možná i užijeme dnešní sněhovou nadílku déle, než jen na pár desítek minut. Večer by se mělo ochladit na -3 stupně.

V sobotu by na nás mohlo konečně vykouknout sluníčko. Ale nenechte se oklamat paprsky. Venkovní teploty spadnou na -2 stupně Celsia. Pokud plánujete večerní party, tak se nikde nezapomeňte. Po setmění by měly teploty klesnout i na -6 stupňů.

Neděle bude velmi podobná předešlému dnu. Teploty se budou stále držet pod bodem mrazu na -2 stupních Celsia. A přestože bude polojasno, sluníčko Prahu nezahřeje. Po setmění teploměry naměří až -8 stupňů.

Dagmar Honsová o tom, jaké počasí přeje chřipkové epidemii:
Video
Video se připravuje ...

Počasí s Dagmar Honsovou - Jaké počasí náhravá chřipkové epidemii Dagmar Honsová, David Vaníček, Lukáš Červený