Během úterka je počasí v Česku pod vlivem tlakové níže, která do střední Evropy postoupí z Alp. Očekávalo se zataženo až oblačno, postupně na většině území s deštěm nebo přeháňkami. Ojediněle se mohou vyskytnout i bouřky. 

Hlavně na Ústecku a Liberecku bude zpočátku dne ještě polojasno až oblačno, avizovala předpověď. Kvůli velké oblačnosti a srážkám nejvyšší odpolední teploty vystoupí jen na 13 až 17 °C, tepleji bude jen na severozápadě území s 20 °C. Vítr bude foukat mírný severovýchodní o rychlosti do 20 km/h.

Bude u vás bouřka? Podívejte se na radar

Velká oblačnost, pokles tlaku vzduchu a ochlazení nám vezme energii, zhorší náladu a u meteosenzitivních jedinců hrozí i bolesti hlavy, oběhové poruchy a pokles krevního tlaku. Hůře se nám bude zvládat stres. Pracovní výkonnost bude nízká. Zvyšte příjem kofeinu, ať nejste ospalí. Kvůli ochlazení si dejte vitamin C, ať nenastydnete.

Kvůli srážkám, kdy spadne od 2 do 15 mm, se mohou řidiči potýkat s aquaplaningem. Jezděte opatrně. Tepleji se oblékněte, pro děti volte nepromokavé oblečení a holínky. 

Video
Video se připravuje ...

Jak poznat depresi z počasí: Trápí více ženy, zahnat ji můžete vodou a světlem. Dagmar Honsová, David Vaníček, Lukáš Červený