První víkendový den bude oblačný až polojasný, odpoledne ojediněle s přeháňkami nebo bouřkami, na východě území bude až zataženo a přeháňky a bouřky místy.

Nejvyšší odpolední teploty se zastaví na 24 až 28 °C, naši pocitovou teplotu ale bude výrazně zvyšovat vlhkost vzduchu. Foukat bude mírný severozápadní vítr o rychlosti do 20 km/h.

Kde se blíží bouřka? Sledujte radar

Sobotní bouřky a dusné počasí bude zatěžovat kardiaky, astmatiky, starší generace a těhotné ženy. Zvýšenou potivost ale pocítíme všichni – cítit se budeme jako v tropech. A proto na sebe lehké outfity z přírodního materiálu a zvyšte příjem nealkoholických nápojů až na 3 litry denně.

Fyzická ani psychická práce nám od ruky nepůjde – odpočívejte a věnujte se svým koníčkům. Za sportem raději hned po ránu nebo dopoledne, to bude ještě chladněji. Pozor na nadmíru zmrzliny a studených nápojů s ledem – ať nedostanete angínu.

Video
Video se připravuje ...

Předpověď na víkend: Začíná léto, bude až 32 stupňů Dagmar Honsová, David Vaníček, Lukáš Červený

 

Bouřky budou na východě, povodně nehrozí

Na východě Česka se dnes objeví silné bouřky s krupobitím, ale povodně zřejmě nehrozí. Oznámil to Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ). Přívalový déšť ovšem může místy zaplavit sklepy či jiná níže položená místa.

Výstraha před bouřkami platí od dnešních 11:00 do 23:00 pro Moravskoslezský, Olomoucký a Zlínský kraj. „Očekáváme na východě a severovýchodě území ojediněle výskyt silných bouřek doprovázených úhrny srážek kolem 30 milimetrů (30 litrů na metr čtvereční) a kroupami,“ sdělili meteorologové. Ve stejné oblasti se mohou silné bouřky vyskytnout i v neděli.

Srážky ale podle ČHMÚ nad celým Českem zeslábly. Hladiny toků jsou tak sice rozkolísané, meteorologové však nepředpokládají, že dosáhnou povodňové aktivity.