Páteční ráno a dopoledne bude ve znamení mlh nebo nízké oblačnosti, postupně ale očekáváme oblačno až polojasno, jen ojediněle přeháňky. Noční teploty se zastaví na 14 až 10 °C. Denní teploty vystoupí už k letním hodnotám – na 22 až 26 °C. V sobotu bude zpočátku dne jasno až polojasno, během dne se bude, zejména v horských oblastech, vytvářet kupovitá oblačnost, ze které může ojediněle vypadávat slabý déšť nebo se tvořit bouřky. Noční teploty budou klesat na 15 až 11 °C.

Video
Video se připravuje ...

Tipy pro vodáky: Jak se chovat, když vás zastihne bouřka? Dagmar Honsová, David Vaníček, Lukáš Červený

Denní teploty vystoupí hodně vysoko – zastaví se na 24 až 28 °C. V neděli bude přes Česko postupovat studená fronta - bude oblačno až polojasno, místy přeháňky nebo bouřky. Bouřky budou ojediněle silné. Noční teploty se zastaví na 17 až 13 °C. Denní teploty se zastaví těsně pod tropickou hranicí na 25 až 29 °C.

Ani změna počasí nesníží aktivitu klíšťat, která bude i nadále zůstávat vysoká – do přírody se vydávejte pouze s repelentem. Na místě jsou i pravidelné prohlídky těla. Proti přímým slunečním paprskům se chraňte opalovacími krémy, pokrývkou hlavy a slunečními brýlemi.