V pátek bude oblačno až polojasno, zejména na východě území místy přeháňky nebo déšť, ojediněle bouřky. Odpoledne od západu očekáváme ubývání oblačnosti a ustávání srážek. Páteční ráno bude relativně teplé. V minimech naměříme 16 až 12 °C. Denní teploty vystoupí na letní hodnoty – bude 24 až 28 °C, v Polabí ještě tepleji. Foukat bude mírný severovýchodní vítr.

V sobotu bude 21 až 25 °C, neděle bude mírně teplejší

O víkendu budeme potřebovat sluneční brýle a opalovací krémy. UV index bude nad střední Evropou vysoký, tak pozor na spálení od slunce. V sobotu bude jasno až polojasno, při přechodně zvětšené oblačnosti se mohou ojediněle vyskytnout přeháňky, a to zejména v horských oblastech. Ráno se budou v údolích tvořit mlhy. Noční teploty klesnou na 14 až 10 °C. Denní teploty vystoupí na letní hodnoty 21 až 25 °C. Foukat bude mírný severovýchodní vítr.

Podobný scénář bude psát také neděle. Bude jasno až polojasno, odpoledne se při přechodně zvětšené oblačnosti ojediněle vyskytnou přeháňky. Noc na neděli bude studená – v minimech naměříme jen 10 až 6 °C. Denní teploty vystoupí na 22 až 26 °C. Vát bude slabý severovýchodní vítr.

Další nárůst teplot vzduchu přinese hned pondělí a od úterý budeme skloňovat tropické teploty. V posledních letech byl nejteplejší začátek prázdnin v roce 2015, to se teplota pohybovala přes 30 °C, (5. července bylo 37 °C), vloni byly na počátku července teploty srovnatelné s letošním rokem.

Fotogalerie
14 fotografií