Obloha bude během dne zalitá sluncem – očekáváme jasno nebo polojasno, odpoledne se bude v horských oblastech tvořit kupovitá oblačnost, ze které mohou ojediněle vypadávat slabé dešťové přeháňky. Srážkové úhrny se zastaví do 1 mm. 

Pozor na nachlazení

Pozor ovšem na studené ráno – rozhodně nepodceňujte nízké teploty a tepleji se oblékněte. Vhodná bude pevná obuv s ponožkami, dlouhé kalhoty, svetr a větrovka. Jinak hrozí nachlazení.

Proti slunečním paprskům se pak naopak chraňte opalovacími krémy, pokrývkou hlavy a slunečními brýlemi. I přes to, že teploty zůstanou pod letní hranicí, ozonu je nad střední Evropou málo a hrozí spálení už po 25 minutách přes poledne na přímém slunci bez opalovacích prostředků.

Index kondice bude také v neděli na vysokých hodnotách. Zvyšte svoji fyzickou zátěž sportováním – počasí bude ideální na výlety do hor, do přírody, na cyklistiku, na běh, na kolečkové brusle nebo na tenis. Dobře od ruky nám půjde jak duševní, tak fyzická práce – pokud máte nějaké resty, klidně se do nich pusťte. S autem zajeďte do myčky – na obzoru nejsou žádné srážky, vydrží vám dlouho čisté.

Fotogalerie
28 fotografií