Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Český podnikatel přistál v Bratislavě bez podvozku. Zapomněl ho vysunout

Autor: ČTK, Mii, kal, všm - 
18. července 2018
14:03

Provoz na vzletové a přistávací dráze bratislavského letiště ve středu zastavilo nestandardní přistání letadla s českým kapitánem. Podle zpravodajského webu tvnoviny.sk, patřícího televizi Markíza, pilot, jímž je český podnikatel, zapomněl vysunout podvozek. Blesk Zprávám to potvrdila i mluvčí letiště. Pilot letěl z Mnichova Hradiště.

„Při přistání malého soukromého letadla typu Rockwell 112-Commander 115TC na dráze 04-22 nedošlo k vysunutí podvozku,“ potvrdila pro Blesk Zprávy mluvčí bratislavského letiště Veronika Ševčíková a dodala: „Na palubě byl jen kapitán letadla z České republiky, který je v pořádku. Nedošlo ani k poškozené vzletové a přistávací dráhy. Nebyl vyhlášený žádný typ pohotovosti.“

Podle standardních postupů se na místo dostavili hasiči a doprovodné složky, zmínila mluvčí. Dopravu na letišti incident neovlivnil. „Po odstranění letadla a kontrole stavu vzletové a přistávací dráhy bude doprava na dráze 04-22 obnovena,“ dodala mluvčí.

Pilot zamířil do Bratislavy z letiště v Mnichově Hradišti, jak potvrdil pro Blesk Zprávy i vedoucí provozu a údržby letiště Břetislav Sluka. 

gabreta ( 18. července 2018 20:35 )

To je tak, když mají prachy a pilotní průkaz dělají zrychleně, jako Plzeňský práva!

y1xcvbnm ( 18. července 2018 15:19 )

proč zloděj?? proč taková slava??? prostě je jen trochu hloupý , nic víc, to nemá s podnikatelem nic společného.

y1xcvbnm ( 18. července 2018 15:17 )

no prosím, mohl skončit jako král autobusů s vrtulníkem, tenhle páprda měl ještě dost velké štěstí

bizon_pepa ( 18. července 2018 15:00 )

Kdybys byl socka jakou ze sebe děláš, tak by sis ale Chorvatsko nemohl dovolit. Protože tam jezdí fajnšmekři, kteří si můžou dovolit dostat málo muziky za hodně peněz.

bizon_pepa ( 18. července 2018 13:57 )

I průměrně inteligentní člověk je schopen si vydělat nějaké peníze. I lehce podprůměrně inteligentní člověk může v pohodě žít Závistivý člověk je už jenom trubla rozsévající bláboly.

Zobrazit celou diskusi