Jinak bude polojasno až oblačno, už během dopoledne místy přeháňky nebo bouřky, které budou ustávat až ve večerních hodinách. Srážkové úhrny se nejčastěji zastaví kolem 10 mm. Foukat bude mírný severní vítr o rychlosti do 20 km/h.

 

Středeční počasí bude zátěžové - tropické teploty zatíží starší generace, kardiaky a astmatiky. Lítání tlaku vzduchu, kdy nejprve očekáváme slabý pokles a postupně jeho slabý vzestup, ucítí meteosenzitivní jedinci. Během středy častěji odpočívejte, hodně pijte, snižte fyzickou i psychickou zátěž. Přes poledne zůstávejte v chládku.

Pozor na přímé slunce, ozonu je málo

Před přímými slunečními paprsky se chraňte po celý den – ozonu je nad střední Evropou málo a bez použití opalovacího krému hrozí spálení vaší pokožky už po 20 minutách. Bez slunečních brýlí hrozí zánět spojivek a pálení očí. Na hlavu klobouk nebo kšiltovku – pozor na úpal, u dětí i na úžeh.

 Index pracovní výkonnosti bude nízký – co můžete, přeložte na jindy. Neplánujte služební cesty – hrozí zvýšené riziko dopravních nehod z naší nepozornosti. Co neuděláte do 11. hodiny, to prostě nebude hotové. Také sportovní aktivity naplánujte hned na ráno – poté už bude hodně teplo. Zahradu zalévejte až po západu sluníčka – to bude výpar nejnižší.

Fotogalerie
18 fotografií