V pražské ulici K Barrandovu se dle původních předpokladů měla opravovat vozovka od 10. července, několikrát se však práce posunuly až na konečný termín úterý 24. července. „Zahájení prací se naplánovalo tak, aby byla již dokončena rekonstrukce v Dobříšské ulici, která skončila. Zároveň jsme začátek rekonstrukce nechali až na úterý, abychom se vyhnuli pondělní dopravní špičce,“ vysvětlila tisková mluvčí Technické správy komunikací (TSK) Barbora Lišková.

Původně avizovaná byla také první etapa rekonstrukce směrem z centra. Nakonec však došlo k opačnému řešení, těžká technika se tak objevila nejprve ve směru do centra na sjezdu z Pražského okruhu. Auta tudy dočasně projíždějí pouze jedním jízdním pruhem.

Práce se budou v této lokalitě postupně posouvat, omezení se časem dostane až ke křižovatce s ulicí K Holyni. Vždy tu zůstane zachovaný alespoň jeden jízdní pruh, případně se doprava svede do protisměru. Po dokončení směru do centra se pracovníci budou věnovat opačné cestě směrem k okruhu.

Dělníci na místě frézují, po obnovení asfaltových vrstev tu dojde ke snížení hluku, který tu dopravním zatížením vzniká. Opraví se také obruby, svodidla a dopravní značení. Pokud všechno půjde dle stanovených termínů, mělo by být hotovo do 28. října letošního roku.

Kde se ještě pracuje?

Mezi další zásadní letní uzavírky v Praze patří Vinohradská ulice, kde se rekonstruuje tramvajová trať. Do konce prázdnin platí omezení ve Wilsonově ulici na magistrále a na Jiráskově mostě mezi Smíchovem a Novým Městem. Částečné omezení provozu v současnosti nalezneme také na Nuselském mostě. Mezi dlouhodobé uzavírky významných dopravních komunikací v Praze pak patří Husitská ulice na Žižkově a Zenklova v Libni.

Fotogalerie
15 fotografií