V pátek bude polojasno, během dne až oblačno a odpoledne místy přeháňky nebo bouřky. Noční teploty budou klesat na 18 až 14 °C. Denní teploty vystoupí na 27 až 31 °C, v Čechách ojediněle bude až 33 °C. Vát bude slabý proměnlivý vítr, který přechodně zesílí v bouřkách.

V sobotu bude zpočátku dne skoro jasno až polojasno, odpoledne až oblačno a místy přeháňky nebo bouřky. Noční teploty zůstanou vysoko – mezi 20 až 16 °C. Denní teploty budou kulminovat na 27 až 31 °C, na severozápadě bude až 33 °C. Neochladí nás ani vítr, ten bude vát pouze slabý severovýchodní o rychlosti do 15 km/h.

V neděli bude polojasno až oblačno, během dne opět místy přeháňky nebo bouřky. Také nedělní noc bude ojediněle tropická - noční teploty se zastaví na 20 až 16 °C. Denní teploty vystoupí místy i přes 30 °C, v maximech bude 28 až 32 °C. Vítr bude foukat mírný severozápadní o rychlosti do 20 km/h.

Video
Video se připravuje ...

Počasí s Dagmar Honsovou Dagmar Honsová, David Vaníček, Lukáš Červený

Víkendem ale vlna tropů rozhodně nekončí. Numerické modely se shodují na tom, že bude pokračovat nejméně ještě celou první srpnovou dekádu.

Fotogalerie
9 fotografií