Zpočátku dne bude jasno nebo polojasno, pouze ojediněle se budou při přechodně zvětšené oblačnosti tvořit přeháňky nebo bouřky. Během odpoledne a večera začne na západě území přibývat vysoké frontální oblačnosti, která bude spojená se studenou frontou. Postupně očekáváme na Karlovarsku a Ústecku místy přeháňky nebo bouřky.

Kde jsou bouřky právě teď? Sledujte je na radaru

Pokud máte možnost, vezměte si volno z práce a zůstaňte v chládku domova. Pracovní výkonnost bude stejně na nule. Extrémně vysoké teploty přinesou opět vysokou zátěž na naše zdraví.

Dodržujte klidový režim – pravidelně odpočívejte, lahev s vodou nepouštějte z ruky, zdržujte se ve stínu, zvolte světlý lehký outfit z přírodního materiálu, pokrývku na hlavu, sluneční brýle, sandále. Jinak počítejte s potničkami z tepla, zánětem spojivek, úpalem, přehřátím organismu, úžehem nebo dehydratací.

Vyhněte se fyzické zátěži a dlouho nevařte

Se změnou počasí, kterou přinese studená fronta, bude souviset také změna tlaku vzduchu. Zpočátku mírný pokles, postupně mírný vzestup – ten pocítí meteosenzitivní lidé – bude je bolet hlava a budou malátní.

Vyhněte se fyzické zátěži – hrozí svalové křeče nebo kolaps z tepla. Dlouho se nezdržujte ani v kuchyni u vaření, k obědu si dejte salát a ryby. K večeři vás ochladí jogurt a výrobky bohaté na vlákninu. Do jídelníčku přidejte potraviny, které obsahují hodně hořčíku. Dokáže regulovat hospodaření s vodou v našem těle. Návštěvu kadeřnictví přesuňte na jindy, horký fén vám rozhodně neudělá dobře.