Nejvyšší odpolední teploty se zastaví na 21 až 25 °C. Teplota v 1000 m na horách se bude pohybovat kolem 17 °C. Foukat bude mírný severozápadní vítr o rychlosti do 20 km/h.

Počasí nebude výrazněji zatěžovat naši psychickou ani fyzickou pohodu – index pohody bude na vysokých hodnotách. Čeká nás jeden z nejvíce pohodových dnů letošních prázdnin vůbec. Teploty budou příjemné, stejně tak tlaková tendence zaznamená setrvalý stav. Nad střední Evropou bude normální stav ozonu, takže dopolední opalování bude zdravé. Nezapomeňte pokrývku hlavy, ať nedostanete úpal, a na oči sluneční brýle proti zánětu spojivek. Po ránu se tepleji oblékněte, ať nenastydnete – hodit se budou dlouhé rukávy i nohavice a ponožky.

POSTUP DEŠTĚ SLEDUJTE NA RADARU

Video
Video se připravuje ...

Dovolená podle počasí: Které letovisko je nejvhodnější pro děti nebo seniory? Blesk TV

Nejtepleji ve Španělsku, nejchladněji ve Skandinávii

Index pracovní výkonnosti bude na vysokých hodnotách – pracovat se nám bude dobře, na co sáhneme, to nám půjde od ruky. Počasí bude umožňovat širokou škálu aktivit – od procházek do přírody, přes vytrvalostní běh, tenis, fotbal, in-line brusle až po volejbal nebo cyklistiku. Díky suchému počasí je aktivita klíšťat nízká, ale je hodně vos a také komárů – takže pokud se vypravujete do přírody, potom repelent proti hmyzu s sebou.

Slunečný charakter počasí panuje nad většinou starého kontinentu – pouze v Pobaltských státech se mohou místy vyskytovat přeháňky. Nejvyšší teploty i nadále naměříme v Turecku a ve Španělsku – v maximech 34 °C, naopak nad Skandinávií a ve Skotsku je nejchladněji s teplotami do 19 °C.

Fotogalerie
17 fotografií