V pátek bude počasí u nás pod vlivem okluzní fronty. Zpočátku dne bude polojasno s mlhami, postupně od západu očekáváme oblačno až zataženo s přeháňkami a ojediněle s bouřkami, na Moravě a ve Slezsku bude oblačnost přibývat až během odpoledních hodin. Noční teploty budou klesat na 14 až 10 °C. Denní teploty vystoupí na letní hodnoty 23 až 27 °C, na západě bude chladněji s teplotami kolem 20 °C. Vát bude slabý, postupně mírný severozápadní vítr.

BLÍŽÍ SE PŘEHÁŇKY? SLEDUJTE RADAR

V sobotu bude zpočátku dne ještě oblačno a místy přeháňky. Postupně očekáváme od západu ubývání oblačnosti až na polojasno. Noční teploty se zastaví na 15 až 11 °C, na západě bude kvůli zmenšené oblačnosti chladněji – kolem 7 °C. Denní teploty vystoupí na 19 až 23 °C, na východě naměříme až 26 °C. Foukat bude mírný severozápadní vítr o rychlosti do 20 km/h.

V neděli bude polojasno až oblačno, během dne se ojediněle vyskytnou přeháňky. V ranních minimech naměříme zpravidla 14 až 10 °C. Denní teploty budou letní – mezi 23 až 27 °C. Neochladí nás vítr, ten totiž bude vát pouze slabý proměnlivý o rychlosti do 15 km/h.

Druhý zářijový týden bude nejteplejším týdnem letošního září – v odpoledních maximech se budou nejvyšší odpolední teploty šplhat až na 28 °C a není vyloučené, že na nízko položených meteorologických stanicích naměříme i tropickou hodnotu, tj. 30 °C.

Fotogalerie
38 fotografií