Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Děsivá bouřka stála Terézii (74) málem život: Její dům zasáhl blesk, když se modlila!

Autor: ital - 
9. září 2018
20:07

Čtyřiasedmdesátiletá Terázia si prožila chvíle hrůzy. V pondělí se nad obcí Kostoľany nad Hornádom přehnala děsivá bouřka, která způsobila katastrofu. Lidé se před ní rozutekli ukrýt do svých domovů netušíce, že ani tam nebudou v bezpečí.

Paní Terézia (74), která má celý život panický strach z bouřek, se před běsnícím živlem schovala u sebe v domě. Pro jistotu vypnula elektřinu. Potom se posadila do obývacího pokoje a začala se modlit.

„Zapálila jsem svíčku a dívala se na bouřku přes balkonové dveře. Najednou pokoj zahalilo silné světlo, které jako by se přehnalo přes dům. Pak se ozvala ohlušující rána, která zněla jako výbuch,“ popsala Terézia chvíle hrůzy deníku Plus JEDEN DEŇ.

„Vzala jsem baterku a šla se podívat do vyššího patra. Všude byla oblaka prachu, takže jsem nic neviděla. Tak jsem otevřela okna i dveře, a když prach opadl, uviděla jsem tu spoušť. Všude se válely kusy zdi, sklo a části komína a obložení.“

Na pomoc jí ihned přiběhl soused Milan (50) a později i další sousedé. „Zkontroloval jsem, jestli někde nehoří. Naštěstí nikde oheň nebyl. Po obhlídce jsem zjistil, že blesk udeřil do komína a vyrazil tu část, co se nacházela v domě,“ sděluje Milan.

Ráno přišel Terézii pomoci také syn Dušan. „Všude je veliký nepořádek, ale nemůžeme nic dělat, protože napřed musí přijít na kontrolu pojišťováci, kominíci, elektrikáři a plynaři. Musejí zkontrolovat kotel, jestli ho blesk nepoškodil,“ říká se slzami v očích Terézia, která má v sobotu oslavit 75. narozeniny. Místo příprav na oslavu bude teď muset řešit napáchanou pohromu.

„Moji rodinu stíhá jedno neštěstí za druhým. Loni zemřela synovi manželka a teď toto. Nevím, proč to tak je,“ říká utrápeně a dodává: „Před pár dny se mi zdálo, jak kupuji maso. To prý nevěstí nic dobrého. Stejně tak přítomnost strak, které se poslední dobou hodně vyskytovaly na mém dvoře.“

Odborník, který prohlédl fotografie okolí, má v případu jasno. „Velmi blízko domu se nachází vysoké napětí, což je proti normám. Sloupy měly být dávno přesunuté nebo zakopané do země. Jsem přesvědčený, že blesk přitáhly jehličnany před domem a nasměrovaly ho ke sloupu s napětím. Součástí obložení komína je hliník a ten zřejmě v danou chvíli působil jako magnet. Přitáhl blesk a ten udeřil do komína. Kdyby měl dům hromosvod, nemuselo se nic stát,“ vysvětlil odborník.

cocumysvole ( 9. září 2018 23:30 )

dobraduse: Sám seš dement a debil psychopate. Zalez někam do kanálu, styď se a doufej že tě nikdo nenajde. HOVADO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

cocumysvole ( 9. září 2018 23:25 )

A modlení jí bylo hovno platný. Vemte si z toho příklad pánbíčkáři.

Lucio1 ( 9. září 2018 21:05 )

To v té milionářské části poblíž Brandýsa nad Labem mají také sloup pár metrů od baráku, prostě adrenalin...Ještě je vedle dálnice..no za ty peníze neberte to..

jonn ( 9. září 2018 21:01 )

Asi se modlila špatně . Musí skusit nějakou muslimskou .

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání