Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Unikátní záběry: Žirafy a sloni se brodí sněhem, Jižní Afriku zasáhl mráz

Autor: Mii - 
10. září 2018
12:41

Jihoafrická republika je místo, kde obvykle vládne slunce a tropické teploty. Poslední týden ale zdejší počasí připomínalo spíše Sibiř. Západní Kapsko, jednu z provincií země, zasáhla velmi studená fronta, která s sebou přinesla závaly sněhu. Zvířata zvyklá na život v poušti se tak musela prodírat vysokými závějemi, informuje server capetownc.com

Fotografie neobvyklého úkazu okamžitě zaplnily sociální sítě. Jsou na nich vidět divoká africká zvířata jako žirafy nebo sloni, jak se snaží s hustou sněhovou přikrývkou vypořádat.

Sníh napadl mezi 6. a 7. zářím v rezervaci Matroosberg a pohoří Ceberberg. Přes víkend už se v oblasti oteplilo a většina sněhu na úpatí hor roztála. Přesto zde stále panuje neobvykle studené počasí, které místní lidé nepamatují.

Sníh v Africe podle serveru planetski.eu tolik výjimečným úkazem není. Co odlišuje ten současný, je fakt, že napadl v místech, kde téměř nikdy nesněží. Hlavně pro zvířata představuje podobné počasí problém, jelikož narušuje jejich kamufláž a stávají se ohroženějšími před predátory. Sníh ovšem zkomplikoval i místní dopravu.

Zobrazit celou diskusi