Velký rozdíl mezi nejnižšími a nejvyššími teplotami pocítí starší generace a jedinci s nemocemi dýchacího ústrojí. Mírný pokles tlaku vzduchu zatíží meteosenzitivní jedince – pocítit ho mohou malátností, bolestí hlavy nebo zhoršenou koncentrací. Pomůže šálek kávy navíc.

Pozor na respirační onemocnění a angíny při nevhodném oblečení. V ranních minimech opět naměříme i přízemní mrazíky, a hodit se tak budou dlouhé nohavice, pevná obuv a teplý svetr, odpolední teploty nás budou svlékat do triček s krátkým rukávem. Outfit proto volte vícevrstvý z bavlněného materiálu. Pro děti na hlavu čepici – po ránu proti chladnu, odpoledne proti slunečním paprskům.

Index pracovní výkonnosti bude vysoký. Dobře od ruky nám půjde jak duševní, tak fyzická práce. Ideální počasí bude také na sportování, pikniky, procházky nebo výlety. Ze sportovních aktivit volte běhání, cyklistiku, rychlou chůzi, in-line brusle nebo box. Zaplavat si ale už raději jděte do krytého bazénu – noci se neustále prodlužují a jsou chladné, což se projevilo i na teplotách vody v přírodních nádržích. Pikniky a grilování naplánujte raději na odpoledne, po západu slunce teplota rychle klesá.

Slunečné počasí skloňují v celé střední a západní Evropě s teplotami přes 20 °C. V Egyptě teplota stoupá až k 35 °C. Teplý průběh začátku podzimu i nadále pokračuje na východním pobřeží Spojených států amerických – New York hlásí letní teploty 25 °C, Atlanta 27 °C a Washington 26 °C.

Fotogalerie
10 fotografií