Postupně bude docházet k ubývání oblačnosti a ustávání srážek. Takže večer už bude místy i polojasný. Nejtepleji bude na jižní Moravě, v Praze a ve Středočeském kraji. Naši pocitovou teplotu ale bude výrazně snižovat čerstvý západní vítr o rychlosti 6 až 10 m/s, s nárazy o rychlosti až 20 m/s, tj. 70 km/h. Takže při 12 °C se budeme cítit na 6 °C.

Výrazná změna v charakteru počasí a větrno zatíží většinu z nás – nejvíce kardiaky, astmatiky, chronicky nemocné a starší ročníky. Silný vzestup tlaku vzduchu pocítí zejména meteosenzitivní jedinci, ale bolest hlavy nebo dokonce migréna hrozí většině z nás. Od pravého poledne do půlnoci stoupne tlak vzduchu o 7 hPa. Buďte na sebe opatrní – hrozí úrazy z nepozornosti. Při nevhodném oblečení pozor na nachlazení. Zvyšte přísun vitamínů.

Index pracovní výkonnosti bude na nízkých hodnotách – budeme špatně zvládat stres, cítit se budeme bez energie a ospale. Odložte i služební cesty nebo delší cesty autem. Odpočívejte. Ze sportovních aktivit zvolte kolektivní sporty v tělocvičně – nohejbal, volejbal nebo basketbal. Energii doplňte na kalorie bohatším jídlem – dejte si polévku, ta vás zahřeje.

Větrno bude nejen u nás, ale nad celou střední a částečně i západní Evropou. Před silným větrem varují meteorologové také v Itálii, na jihu Francie a v Chorvatsku.