Počasí u nás bude pod vlivem brázdy nízkého tlaku vzduchu, ve které se bude rozpadat studená fronta. Deštníky si připravte na odpoledne a zejména ve východní polovině území. Foukat bude mírný jižní vítr, který se během dne bude měnit na severní o rychlosti do 20 km/h.

Rozpadající se studená fronta bude zatěžovat kardiaky a astmatiky. Ranní mlhy a nízká oblačnost mohou zvýšit zátěž u psychicky labilních jedinců a vyvolat smutek nebo vnitřní neklid. Mírný vzestup tlaku vzduchu uvítají lidé s nízkým krevním tlakem. Po ránu se opět mohou místy vyskytnout zhoršené rozptylové podmínky. Jinak bude index pohody na vysokých hodnotách. 

Venkovní aktivity naplánujte hned na dopolední hodiny – to bude oblačnosti i srážek méně. Počasí bude příjemné na výlety po hradech a zříceninách, stejně tak na dlouhou procházku po lese. Ze sportovních aktivit naplánujte cyklistiku, tenis, ping-pong, nohejbal a volejbal. Dobré podmínky budou i pro práci na zahradě. Od ruky nám dobře půjde fyzická práce. Do jídelníčku zařaďte více sezonního ovoce a zeleniny – doplníte tak vitamíny před zimou.

Kam ještě za sluníčkem a koupáním? Z evropských destinací je nejlepší počasí – tj. slunečno a v maximech 30 °C na jižním pobřeží Turecka. Egypt hlásí při jasné obloze až 34 °C, Tunisko teploty do 30 °C. Na Kanárských ostrovech je také jasno s teplotami do 29 °C.

Fotogalerie
14 fotografií