Pátek přinese nejméně srážek z celého týdne – bude oblačno až polojasno, přechodně až zataženo a ojediněle slabý déšť. Po ránu se budou tvořit četné mlhy a nízká oblačnost. Noční teploty budou klesat k 8 až 4 °C. Denní teploty vystoupí na příjemných 11 až 15 °C. Foukat bude mírný jihozápadní vítr o rychlosti do 20 km/h.

Z víkendu bude méně srážek v sobotu, očekáváme zataženo až oblačno, od jihozápadu postupně občas déšť či přeháňky, nad 1000 metrů nad mořem sněžení. Noční teploty budou klesat na 6 až 2 °C. V odpoledních maximech teploměr ukáže 6 až 10 °C. Foukat bude mírný západní vítr o rychlosti do 20 km/h.

V neděli nepouštějte deštník z ruky, očekáváme zataženo, na většině území déšť nebo přeháňky. Na Moravě a ve Slezsku budou místy trvalé. Na vrcholcích hor budou opět přecházet ve sněžení. Noční teploty ukáží 5 až 1 °C. Denní teploty v Čechách vystoupí na 4 až 8 °C, na východě území bude až kolem 13 °C. Foukat bude mírný severovýchodní vítr o rychlosti do 20 km/h.

Oteplí se hned po víkendu

Po víkendu začne do Česka proudit teplý vzduch od jihu, a tak v odpoledních maximech naměříme teploty hodně vysoko – nejčastěji mezi 14 až 20 °C, chladněji by mělo být jen na západě území.

V roce 1918 bylo na 28. října v maximech jen 8 °C a na Lysé hoře leželo 25 centimetrů sněhu.

Fotogalerie
7 fotografií