Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Medvídě zápasilo se zasněženou horou. Máma ho kvůli dronu smetla dolů

Autor: nkov - 
9. listopadu 2018
06:10

U sledování napínavého videa, které během několika dní obletělo celý svět, se zatajil dech milionům lidí. Dron na něm sleduje snahu medvíděte vyšplhat na sněhem pokrytý kopec. Jeho matka, která se šplháním neměla problém, ho jen bezradně sleduje z vrcholku a čeká, jestli se malému bojovníkovi povede nadmořskou výšku překonat. A těsně předtím, než medvídě vylezlo na kopec, ho smetla dolů v obavě před blížícím se dronem.

Dvouminutové video sledující odhodlané medvídě končí šťastně, když mládě s matkou pokračují na své cestě zasněženou krajinou.

Snímek pocházející z oblasti města Magadan v Rusku natočil muž za pomoci dronu. Za to ale čelí kritice, píše Daily Mail. Ze záběrů to totiž vypadá, že šlo právě o létající stroj, který medvědici vylekal, a ta se snažila úprkem ochránit své medvídě. Po čas videa po něm samice často kouká, ke konci před dronem dvojice přímo utíká.

Drony jako škůdci?

V jeden moment to dokonce vypadá, že mládě, které se téměř vyšplhalo na vrchol, matka máchnutím tlapy shodí opět dolů. Mohlo jít ale o ochrannou reakci, kdy se začal dron nebezpečně přibližovat zvířatům.

Od původního autora Ziyi Tonga video převzala Královská kanadská geografická společnost, která jej nyní využívá jako ukázku toho, jak mohou být drony nebezpečné pro divoká zvířata. Zároveň chtějí dát lidem s drony instrukce, jak bezpečně natáčet v přírodě.

naidka ( 9. listopadu 2018 08:43 )

Podle videa to vypadá, že matka chtěla mládě tlapou podebrat a pomoct mu na skálu, než ho shodit dolů. To malé je úžasné, kolik má v sobě síly a energie, aby se dostalo k mámě.

pajato73 ( 9. listopadu 2018 07:57 )

nadhera jak to zvladnul, ale mi taky zatrnulo, kdyz jsem videla ty skaly ...jak krasne natahoval sve kratke nozicky bobatko, tak se uci do Zivota

zapletalikovi ( 9. listopadu 2018 06:31 )

Chuďátko, až mi zatrnulo, jak to malé jelo dolů.

Zobrazit celou diskusi