Po ránu si musíme o víkendu dávat pozor na mlhy nebo nízkou oblačnost, které budou snižovat dohlednost. Z teplotně nadprůměrného období, které připomínalo říjen, se náhle přehoupneme do teplot, odpovídajících začátku prosince.

V pátek bude během dne jasno až polojasno, ráno a dopoledne se budou místy držet mlhy nebo nízká oblačnost. V ranních minimech naměříme 2 až -2 °C. Nejvyšší odpolední teploty vystoupí na 6 až 10 °C, chladněji bude v místech s déletrvající mlhou. Foukat bude mírný severovýchodní vítr o rychlosti do 20 km/h.

O víkendu se bude ochlazovat

V sobotu to ještě bude na sluneční brýle - očekáváme jasno až polojasno, ráno a dopoledne místy zataženo nízkou oblačností nebo mlhy. Noční teploty budou klesat na 0 až -4 °C. Denní teploty vystoupí k 5 až 9°C. Vát bude slabý až mírný severovýchodní vítr o rychlosti do 20 km/h.

V neděli bude zpočátku dne mlhavo, dopoledne přechodně polojasno a odpoledne už bude převážně oblačné, od severu s přeháňkami a na horách sněhovými. Noční teploty budou klesat na 0 až -4 °C. Denní teploty se zastaví na 3 až 7 °C. Vát bude slabý severovýchodní vítr o rychlosti do 15 km/h.

Další ochlazení přinese hned počátek nového pracovního týdne – nejvyšší odpolední teploty se budou zpravidla zastavovat mezi 0 do 4 °C a sněžit bude i v nížinách.

Fotogalerie
20 fotografií