V celé republice platí od nedělního večera výstraha před náledím. Místy se mohou objevit i zmrazky.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Štěpán Běhula (@behulastepan),Lis 18, 2018 v 8:03 PST

Silnice a chodníky mohou nebezpečně namrzat také v dalších nocích, informoval v neděli Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ). Výstraha platí od nedělních 20:00 do pondělních 10:00. Řidiči a chodci by měli být na cestách opatrní.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Petr Ludvik (@petr_ludvi),Lis 18, 2018 v 6:26 PST

V neděli odpoledne a večer začala počasí v Česku ovlivňovat studená fronta, místy začalo i sněžit, a to nejen na horách. Sníh bude na teplejším podkladu tát. Když večer klesnou teploty pod bod mrazu, začnou mokré komunikace namrzat.

V pondělí jen lehce nad nulou

„Za studenou frontou k nám bude kolem tlakové výše nad Skandinávií proudit studený vzduch od severovýchodu. V noci bude zataženo až oblačno, místy slabé sněžení, zpočátku v polohách pod 300 m i srážky smíšené. Nejnižší teploty 0 až -4 °C, místy tvorba náledí. Mírný severovýchodní vítr 2 až 6 m/s,“ upozorňují meteorologové ČHMÚ. 

„Zataženo až oblačno. Zpočátku místy, odpoledne a večer jen ojediněle slabé sněžení, v polohách pod 300 m přechodně i srážky smíšené. Nejvyšší teploty 0 až 4 °C, večer místy tvorba náledí, v 1000 m na horách kolem -4 °C. Mírný severovýchodní vítr 3 až 7 m/s,“ stojí dál v jejich předpovědi.

„Během noci budou teploty klesat pod bod mrazu, mokré povrchy budou namrzat a na neošetřených komunikacích se bude místy tvořit náledí. V důsledku tání sněhu přes den bude docházet k opětovné tvorbě náledí i během dalších nocí,“ uvádí výstraha ČHMÚ.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Šárka Matoušková (@lollacz),Lis 18, 2018 v 8:20 PST

Jaké potraviny podpoří vaši imunitu v zimě? Koukněte ve videu:

Video
Video se připravuje ...

Jaké potraviny podpoří vaši imunitu v zimě. David Hanuš

 

Fotogalerie
12 fotografií