Pohádka Čertí brko by se měla odehrávat v městečku Pytlov, kde nikdo samozřejmě ani netuší, že se každý jeho hřích zapisuje spravedlivým a neomylným čertím brkem v místní pekelné pobočce. Když se však tohle kouzelné pero porouchá, Lucifer pošle pro nový kus popleteného čerta Bonifáce, který pokazí, na co sáhne. Záhy je proto Bonifác o pero okraden a tím se spustí vlna událostí, během kterých městečko ovládnou vychytrálci, lenoši a podvodníčci. Těm se dokonce podaří uvěznit i samotného vládce pekel. Bonifác bude mít tedy co dělat, aby vše napravil a ještě k tomu získal srdce krásné dcery místního hospodského Markétky.

„Je tu nějaké politické téma, kterému jsme se úplně nevyhnuli, což je zásluha především scenáristů, kteří zároveň píšou Kancelář Blaník,“ přiznal režisér Marek Najbrt na dnešní tiskové konferenci. Námět na pohádku jako takovou však podle autorů Roberta Geislera a Tomáše Hodana vznikl ještě před zrodem sitcomu. Na rozdíl od Blaníku by se v tomhle díle chtěli věnovat spíše jakýmsi obecným principům, díky kterým by se pohádka stala nezávislou na konkrétních kauzách – a měla určitý přesah.

Peklo je zde představováno v podstatě jako neúplatná instituce, která má všude po celém světě menší lokální pobočky. Kromě byrokratizace pekla se bude zmiňovat i problematika zfalšovaných voleb, proti kterým se obyvatelé Pytlova snaží bouřit – tedy alespoň do doby, kdy jim jejich nadřízení nenabídnou pivo a klobásy zdarma. I to je poměrně aktuální téma, stačilo by vlastně jen vyměnit klobásy za koblihy…

Video
Video se připravuje ...

Jak se dělá čert? Podívejte se, jak se tvořili pro pohádku Čertí brko! Punk film

V hlavní roli zmateného čerta se objeví mladý herec Jan Cina (30), jeho lásku ztvární krásná slovenská herečka Judit Bárdos (30), a ne nepodstatnou roli Lucifera svěřili tvůrci Ondřeji Vetchému (56). Ten se do čertího kožichu vrací po více než třiceti letech od doby, co zazářil v úloze Vraníka v oblíbeném filmu S čerty nejsou žerty. Kromě nich v pohádce hraje i Jan Budař (41), Marek Daniel (47), Václav Kopta (53) či Jana Plodková (37). Ve své docela poslední filmové roli by se zde měl objevit i nedávno zemřelý slovenský herec a písničkář Marián Geišberg (†64). S tak hvězdným obsazením je rozhodně na co se těšit!

Video
Video se připravuje ...

Já jsem chytil poezii… Pohádka Čertí brko představuje písničku. Falcon

Vánoční Blesk TV magazín v prodeji už v pátek!
Autor: Blesk

Fotogalerie
22 fotografií