Sourozenci se dlouhodobě nenáviděli, žena nakonec bratra vykázala z domu. Loni v červnu spory vyvrcholily. „Bratr běhal po domě a rozbíjel mé i své věci,“ vypověděla Daniela M. (43).

O den později začaly potíže. Žena s dětmi cítily v koupelně zápach, měly zdravotní potíže. Kotel umístěný v koupelně několikrát denně hlásil chybu a bez správného odvětrávání šly zplodiny do bytu ženy. Nakonec až přivolaní kominíci našli v kouřovodu tři zmačkané igelity.

„Nikdy jsem nic takového neudělal, nikdy jsem nechtěl ublížit ani sestře, ani jejím dětem. Připouštím, že ty vztahy nebyly ideální, ale nikdy jsem jí nechtěl ublížit," uvedl v závěrečné řeči Aleš F.

Výpovědi znalců si protiřečily, nikdo nebyl schopen říci, zda se ucpávky dostaly do komína shora či nebyly vloženy z bytu. Soud, který konstatoval, že si obě strany vytvořily vlastní teorie, co se stalo, proto muže, kterému za pokus o těžké ublížení na zdraví hrozilo až 12 roků vězení, osvobodil.

„Obžalovaný může být agresivní, mít vyhrocené problémy se sestrou. Ale za dané situace mu nelze podsouvat něco, pro co neexistují jednoznačné důkazy," konstatoval soudce Aleš Novotný

Rozsudek není pravomocný, žalobkyně si nechala lhůtu pro odvolání.

Fotogalerie
3 fotografie