Egypt v lednu? Proč ne

Pokud si myslíte, že do Egypta se létá jen v létě, je to chyba. Tato země, kde se potkává bohatá historie s moderním světem, nabízí své krásy a příjemné teploty i v zimních měsících. Egypt je tím pravým místem pro vyznavače potápění, koupání a opalování. Nejideálnějším místem v zimním období je slavná Hurghada. Toto oblíbené turistické středisko na pobřeží Rudého moře vás i v zimě přivítá teplotami kolem 25°C a moře je prohřáté na příjemných 23°C.  A proč je toto místo mezi turisty tak vyhledávané? Je to nejen čisté a teplé moře a úchvatný podmořský svět. Hurghada si stále drží vysoký komfort služeb pro ty nejnáročnější, zároveň nezruinuje vaši peněženku. Nabízí velké množství restaurací, obchodů a promenád. Na své si přijdou jak milovníci nočního života, tak rodiny s dětmi. Pro ty je tu po celý rok připraveno velké množství aktivit a atrakcí. Dobrou zprávou je, že do Hurghady létá i přes zimu každou sobotu z Letiště Praha pravidelná linka Praha – Hurghada letecké společnosti Air Cairo. Takže stačí si v sobotu zabalit a v neděli už můžete odpočívat na slunečné pláži.

Autor: Air Cairo

Pulzující Sharm El Sheikh

Sharm El Sheikh je sice bývalou rybářskou vesničkou beduínů, během několika let se z něj však stalo moderní letovisko, kde najdete vše, na co si jen vzpomenete. Místo je díky velkému množství útesů a korálových zátok doslova rájem potápěčů. Teplé subtropické podnebí navíc umožnuje potápění po celý rok. Kromě podmořských aktivit si tu můžete užít windsurfing, vodní lyžování, plachtění a další vodní sporty. Máte rádi dobrodružství?  Pak nesmíte vynechat tradiční jízdy na velbloudech, pouštní safari, beduínské oázy nebo horské masívy dosahující nadmořské výšky až 2000 metrů. Kdyby vás náhodou omrzelo slunění na pláži a nakupování, vyrazte na celodenní výlet do okolí, kde objevíte starobylý klášter svaté Kateřiny nebo Mojžíšovu horu. Pokud chcete udělat i něco pro své zdraví, navštivte místní sirné lázně.  Léčí hlavně revma a kožní problémy a jejich blahodárné účinky pomáhají lidem už stovky let. A jak se nejpohodlněji do Sharm El Sheikh dostat? Od května do září  pravidelnou přímou linkou z Letiště Praha jste tam s Air Cairo za pár hodin!

Autor: Air Cairo

Proč letět s Air Cairo

Letecká společnost Air Cairo byla založena roku 2003 a jejím cílem bylo provozovat charterové lety mezi Egyptem, Evropou a oblastí zálivu.  Díky svým kvalitním službám se však brzy změnila z nízkonákladové letecké společnosti na klasickou. V ceně letenky do egyptských destinací je nejen odbavené zavazadlo (do 23kg) a příruční zavazadlo (do 7kg), ale také bohaté občerstvení na palubě. Létá se moderními stroji typů A319, A320, A321 a B737. Kromě toho také nabízí flexibilní možnosti letenek a výhodné cenové tarify při přepravě sportovního vybavení, jako jsou golfové bagy nebo potápěčská výstroj. Rodiny s malými dětmi zase jistě ocení atraktivní časy odletů a návratů.