Čím se rodinná pekárna odlišuje od konkurence? Především využitím ruční výroby. V Pekárně Kabát pekaři ručně vyrábějí každý kousek pečiva, protože chtějí zachovat a rozvíjet poctivé pekařské řemeslo.

V Pekárně Kabát těsně před Vánoci upečou přes 10 000 vánoček.
Autor: Pekárna Kabát

Proto tu zákazníci hledají produkty, které v běžné řetězcové nabídce nenajdou. Pekaři se snaží své výrobky připravovat pouze z vybraných českých surovin bez chemických úprav a potravinářských náhražek. Každé ráno je čeká vlastnoruční výroba jednotlivých kusů pečiva a následný rozvoz přímo až na pobočku.

Máslová vánočka je legenda

Aktuálně se pekaři v Pekárně Kabát připravují na vrchol sezóny tradičního ručního řemesla – na Vánoce. Velký zájem tradičně bývá o proslulou Kabátovu vánočku s máslem. Vánočka je druh sladkého pečiva z kynutého těsta, který se u nás těší velké oblibě nejen o Vánocích. „Češi se už naučili nakupovat kvalitní vánočku či cukroví a šetřit tím čas v době největšího předsvátečního shonu“ říká pekař a majitel pekárny Richard Kabát.

Ruční výroba je pro pekárnu samozřejmostí.
Autor: Pekárna Kabát

V Pekárně Kabát začíná výroba vánočky z poctivého těsta s máslem, vejci, rozinkami, kandovanou citronovou a pomerančovou kůrou. Navrchu je mašlovaná vejci a nechybí samozřejmě ani mandle.

,,Poptávka po vánočce s máslem skutečně převyšuje možnosti naší výroby, ve snaze uspokojit co nejvíce svých zákazníků proto počítáme s větším počtem odpracovaných přesčasových hodin. Právě vánočka je pro nás symbolem vánočního sortimentu, jen v týdnu před svátky upečeme okolo deseti tisíc kusů. Kromě toho vyrobíme asi dva tisíce krabiček vánočního cukroví. Pečeme i vánoční štolu, máslovo-tvarohového kapra, linecké zvonečky, medové perníčky,“ popisuje každoroční vánoční shon Richard Kabát.

Vánočka patří k vlajkovým lodí pekařství.
Autor: Pekárna Kabát

Zájem o kvalitu vítáme, říká majitel

V současné době se čím dál více lidí zajímá o to, co jedí jak je to kvalitní, z čeho se výrobek skládá. To potvrzuje i Richard Kabát: „Zájem o naše pečivo ukazuje, že zákazníci souzní s naší vizí: Naše výrobky vypadají a chutná v souladu s českými tradicemi. Na prodejní pulty našich prodejen smí jen to pečivo, které bych sám dal k snídani svým dětem. Kromě výběru vstupních surovin, denně výrobky namátkou kontroluji. Je nutné ale myslet na to, že těsto je živý organismus, který zpracováváme ručně. Výsledné pečivo není pokaždé stejné, ale vždy jde o originál. Náš cíl je proto jednoznačný – nabídnout zákazníkům co nejvyšší kvalitu, dobře víme, že naši péči kvitují.“ uzavírá Kabát.

Lahodná vánoční štóla.
Autor: Pekárna Kabát

Zaujal vás poctivý přístup Pekárny Kabát? Podrobnosti o rodinné firmě najdete na www.pekarnakabat.cz, kde naleznete informace o nabízeném sortimentu, promo akcích, novinkách, ale i seznam prodejen a jejich otevírací doby.