Visionářka vlastním jménem Vangelia Pandeva Dimitrova pocházela z Makedonie. Ve 12 letech přišla za silné bouřky o zrak a o pár dní později měla první vidění. Během 2. světové války k ní začaly chodit známé osobnosti, aby jim věštila.

Slepá vědma před svou smrtí v roce 1996 lidstvu předpověděla, co ho čeká až do 51. století, kdy podle ní skončí svět. Mnozí, včetně vrcholných politiků, začali brát její předpovědi vážně. Její stoupenci tvrdí, že předpověděla teroristické útoky z 11. září, brexit i vznik ISIS. 

Podle deníku The Sun předpověděla Vanga pro následující rok i atentát na ruského prezidenta Putina a rovněž záhadnou chorobu jeho amerického protějšku Donalda Trumpa. Ta mu prý má způsobit sluchové problémy. Putin by se měl mít na pozoru před vlastními muži, neboť atentát spáchá někdo z jeho ochranky. Prezident prý přiznal, že již zaznamenal několik pokusů o atentát, tak si najal vlastní odstřelovače.

Prognóza Trumpovy nemoci je podpořena skutečností, že v letošním roce zachvátila podobná choroba prezidenty na Kubě a v Číně. Kromě zdraví by měl Trump dávat pozor především na rodinu, kterou má potkat dopravní nehoda. Ani přírodní katastrofě se rok 2019 nevyhne. Pohroma by měla postihnout a poškodit Pákistán, Indii, Čínu i část Indonésie a Aljašky. Lidstvo se tedy má na co těšit.

Fotogalerie
6 fotografií