Dlouhodobé předpovědi nedávaly Pražanům příliš nadějí na bílé Vánoce – a ty krátkodobější je zhatily docela. Ačkoliv se v týdnu bude počasí držet víceméně kolem bodu mrazu a rukavice, šály a teplé kabáty tak budou nezbytností, koncem týdne hlavní město navštíví přívaly teplého vzduchu. Teploty vyšplhají v neděli až na sedm stupňů nad nulou. Pražany tak čekají Vánoce na blátě, popsala pro Blesk.cz meteoroložka Dagmar Honsová.
V úterý bude polojasno až oblačno, ojediněle zataženo nízkou oblačností. Noční teploty 0 až -4 °C. Nejvyšší teploty 0 až 2 °C.  Slabý jihozápadní vítr. 
Ve středu bude oblačno. Noční teploty 0 až -4 °C. Denní teploty 0 až 2 °C. Mírný jihovýchodní vítr. 

Ve čtvrtek bude oblačno až zataženo, déšť se sněhem. Noční teploty -1 až -5 °C. Denní teploty -1 až 1 °C. Mírný jihovýchodní vítr.

V pátek bude oblačno až zataženo, místy déšť se sněhem. Noční teploty -1 až -5 °C. Denní teploty 2 až 4 °C. Mírný jihozápadní vítr. 

V sobotu bude oblačno až zataženo, místy dešťové srážky. Noční teploty 2 až -2 °C. Denní teploty 4 až 6 °C. Mírný jihozápadní vítr. 

V neděli bude oblačno až zataženo, místy déšť. Noční teploty 2 až -2 °C. Denní teploty 5 až 7 °C. Slabý jihozápadní vítr. 
Fotogalerie
11 fotografií