Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Otřesný případ týrání psů: Pět boxerů vyhublých na kost zachránili vteřiny před smrtí

Autor: dce - 
6. ledna 2019
13:03

Pět na kost vychrtlých boxerů zachránili ochránci zvířat z rodinného domu jen pár kilometrů od Nitry. Ačkoliv už toho dobrovolní záchranáři viděli už opravdu hodně, pohled na tyto psy byl tak strašný, že z toho měli pak i noční můry.

„Za ty roky jsme toho už zažili hodně, chodíme po osadách, kde zachraňujeme psy v tom nejhorším stavu, jsme zvyklí opravdu na leccos a byli jsme si jisti, že s námi už nic jen tak nezamává. No po tomto zásahu jsme nemohli usnout ani my. Pláč zvířat, smrad, moč, výkaly, chodící kostřičky pěti psů a jedno bezvládné tělo... Celou noc jsme to měli před očima, ta vyhladovělá zvířata, která už sotva žila,“ tak začíná příspěvek Československého kastračního programu o zásahu v domě v Nové Bani na Slovensku.

Původně měli nahlášeno několik naříkajících psů, kteří byli pár dní zavření v místním rodinném domě, zatímco byl jejich majitel v nemocnici. Jeho bývalá manželka, spolumajitelka domu a dříve i psů, od rozvodu v domě nebyla - exmanžel ji tam prostě nepustil. A během těch několika měsíců se její miláčkové změnili k nepoznání.

„Po vstupu do domu jsem vyšla ven s pláčem a hrůzou, vyvedla jsem ven živého psíka, který byl kost a kůže, nechápu jakto, že ještě žil. Nevěděli jsme, co dřív, zda zachraňovat kolabující lidi nebo zvířata, uklidňovali jsme situaci a vydali jsme se na průzkum domu. Silný zápach, na zemi všude moč a fekálie. Další vyhublý pes přiběhl k nám ze patra, nahoře čekala ještě hubenější fenečka, která nezvládala ani sejít po schodech. To ještě nebylo vše, po otevření poslední místnosti s dalšími dvěma psy jsme skoro odpadli, močůvka tu tak páchla, že se nedalo ani dýchat. Ven vyběhly poslední dvě vyhublé kostřičky...,“ popisuje jedna z dobrovolnic programu.

Prvně dali psům napít - byli tak dehydrovaní, že nevěděli, kdy přestat - a pak následoval rychlý přesun na veterinu. Policie ihned zahájila trestní stíhání, tělo hladem utýraného pejska bylo zajištěno a půjde na oficiální pitvu.“

„Krevní výsledky vyšly špatně jen jednomu pejskovi, který má poškozená játra, a proto zůstane hospitalizován nejdéle. Nejhubenější fenečka má neurologický problém, nemotorně se pohybuje, hlavu drží dole a špatně se orientuje. Tento problém má prý už odmalička,“ popisují ochránci zvířat. Dva nemocní pejsci zůstanou Československému kastračnímu programu na dlouhodobé opatrování, další dvě fenky přebere útulek v Nitře a pátého pejska občanské sdružení Cesta za domovom.

Pokud chcete programu a pejskům pomoci, můžet jim finančně přispět na český bankovní účet: 3546806309/0800.

8Karry8 ( 19. února 2019 17:26 )

Je to hrozný se absolutně vykašlat na zvíře, které si člověk pořídí. A že to ani sousedům nebylo divné? Nebo přátelům majitele? Nějaké podivné. Pokud byste někdy byli něčeho podobného svědkem či strádajícího psa viděli na ulici, koukněte na www.vernypes.cz, kde najdete seznam útulků, kam můžete zavolat.

dmpetr ( 6. ledna 2019 19:57 )

_-_-Seznam s nahé ženy ve vašem městě byl vydán zde : My.Su/Zeny

ja-stana ( 6. ledna 2019 19:01 )

Víte prd, jen umíte házet ramínka a ječet. Samozřejmě, že bych tam psy nenechala, pokud bych měla možnost si je odvést. Vy děláte jakoby nekončily na ulicích samoživitelky a klidně i bez dětí.

ja-stana ( 6. ledna 2019 18:57 )

O tom se nedohaduju, ale proč tady? Běž do nějaké cikánské osady a tam to můžeš řvát.

ki33 ( 6. ledna 2019 15:14 )

Určitě tohle věřím. Nedostat se do vlastního domu! Tak tam půjdu s kámošema, ale psy a ani děti bych tam nenechala. Nikdy. Nebo vy snad ano? I když se tady o dětech nepíše, je to to samé.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání