„Operátoři tísňové linky 158 přijali během silvestrovských oslav dvojnásobek tísňových hovorů,“ prohlásila mluvčí s tím, že průběh noci byl pro policisty a strážníky náročnější než v minulých letech.

„V souvislosti s používáním zábavné pyrotechniky policie zaznamenala celkem 6 případů manipulace s nedovolenou pyrotechnikou 4. třídy a jedno související poranění,“ sdělila Zoulová. Dvaadvacetiletému muži podle ní v ruce předčasně vybuchla pyrotechnika a zranila mu ruku. Nehoda se stala na Palackého náměstí v Praze 2.

Mezi celkem 12 lidmi, které předvedli policisté na služebnu, skončil mimo jiné čtyřicetiletý muž, který kolem 03:30 vykopl vstupní dveře místního oddělení policie ve Vysočanech. Na Václavském náměstí pak jedenadvacetiletý cizinec napadal kolemjdoucí a zaútočil i na policejní hlídku. Na oba použila policie donucovací prostředky. Mladík podle Zoulové při následném ošetření kopl do břicha i záchranářku.

Vážné nehody

Policisté vyjížděli k několika nehodám. Před půlnocí řešili kolizi v Bělehradské ulici, při které řidička srazila a zranila dvě chodkyně. Z místa ujela a později havarovala v Korunní ulici. Policisté ženu podrobili dechové zkoušce, která byla pozitivní. Chodkyně skončily ve vinohradské nemocnici, jedna s vážným zraněním hlavy.

V nemocnici skončila také pětatřicetiletá chodkyně, kterou srazila tramvaj kolem 2:30 hodin v ulici V Olšinách v Praze 10. Krátce před 04:00 pak vyjížděli policisté ke střetu tramvaje s jedenapadesátiletým mužem do Vodičkovy ulice v Praze 1. „Původně vyhlížející dopravní nehoda však nakonec nehodou nebyla. Policisté v úzké součinnosti se strážníky zjistili, že se jednalo ze strany chodce o úmyslné jednání,“ uvedla mluvčí. Muž byl pod vlivem alkoholu, skončil v péči lékařů.

Fotogalerie
10 fotografií