Výluky se dotknou vlaků Českých drah na tratích Praha - Benešov, Praha - Vrané nad Vltavou - Čerčany/Dobříš nebo z Prahy do Turnova a Kolína. Vlaky pojedou podle výlukového jízdního řádu a většinou odklonem.

Na trati z Prahy do Benešova u Prahy bude část osobních vlaků v pracovní dny objíždět úsek mezi Hostivaří a hlavním nádražím přes Libeň a většina osobních vlaků, které začínají nebo končí v Říčanech, nepojede. Dálkové vlaky pojedou bez omezení.

Mezi pražským hlavním nádražím a Vršovicemi nepojedou v pracovní dny ani vlaky obsluhující trať mezi Prahou, Vraným nad Vltavou a Čerčany či Dobříší. Cestující podle mluvčího musí v tomto úseku využít jiné vlakové spoje nebo městskou hromadnou dopravu.

Ve Vršovicích a na hlavním nádraží nebudou do 31. ledna zastavovat ani vlakové spoje na trati Praha - Turnov, které budou navíc odkloněny z Vysočan na Masarykovo nádraží. Naopak většina spěšných vlaků z tratě Praha - Kolín - Kutná Hora na Masarykovo nádraží nepojede a bude začínat nebo končit v Holešovicích.

Druhý a třetí lednový víkend se výluka dotkne také vlaků mezi Berounem a Zdicemi, kde je nahradí autobusy.