„Předpokládáme, že období od 14. ledna do 10. února 2019 bude teplotně průměrné,“ oznámili meteorologové. Příští týden se budou teploty přes den pohybovat nejčastěji mezi minus jedním až plus čtyřmi stupni Celsia. V noci budou klesat většinou na plus jeden až minus čtyři stupně.

Na začátku února se ale ochladí. Podle odhadu meteorologů bude přes den kolem nuly a noci už budou mrazivé.

Ani z hlediska srážek by následující čtyři týdny neměly vybočovat z normálu. „Průměrné týdenní úhrny se budou pohybovat od šesti do 10 milimetrů, nejvyšší úhrn se předpokládá v prvním týdnu kolem 14 milimetrů,“ uvedl ČHMÚ.

Dlouhodobá průměrná teplota pro období mezi 14. lednem a 10. únorem je minus 1,1 stupně Celsia. Nejtepleji bylo v roce 2002, kdy průměr činil 3,8 stupně Celsia. Zatím nejnižší průměr, minus 9,5 stupně, meteorologové zaznamenali v roce 1963.

Měsíční výhled vyjadřuje celkový charakter počasí, nepostihuje proto všechny možné výkyvy, upozorňuje ČHMÚ. Úspěšnost výhledu se podle meteorologů pohybuje u teplot kolem 75 procent, u srážek kolem 65 procent. Předpověď na třetí a čtvrtý týden se často blíží dlouhodobým klimatickým hodnotám pro příslušná období.

Fotogalerie
17 fotografií