Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Na stěrače ponožky, na brýle se zubní pastou! Tohle jsou nejlepší vychytávky do zimy

/
  • 22. ledna 2019 ● 11:35

    Do konce zimy ještě zbývají minimálně dva měsíce a pro leckoho je tohle období už hodně dlouhé... Prozradíme, jak chladné počasí přežít, a přitom vás to nebude stát jmění. Vyzkoušejte následující  originální vychytávky, které usnadní den!

  • 1.

    Nepromokavé tenisky

    Nemáte zimní boty, nebo se vám rozpadly? Proměňte své tenisky nebo oblíbené plátěné boty v nepromokavé. Potřete je voskem ze svíčky a pomocí fénu rozehřejte. Vytvoří se vám tak jemný, nepromokavý film.

     

    Autor: Profimedia.cz

  • 2.

    Olejová lopata

    Neztrácejte čas neustálým sundáváním sněhu, který se vám lepí na lopatu při odklízení. Stačí ji posprejovat olejem na vaření a žádný sníh se vám na ni už nepřilepí.

     

    Autor: scom

  • 3.

    Pasta na zamlžené brýle

    Pasta na zuby (ne však gelová) může stejně dobře posloužit i proti zamlžování brýlí, což většinu jejich nositelů trápí ve chvíli, kdy vstoupí ze zimy do vnitřních prostor. Brýle očistěte, naneste trochu pasty, rozetřete, nechte chvilku působit a čistým a suchým kusem látky vyleštěte.

     

    Autor: Profimedia.cz

  • 4.

    Na zrcadlo s pěnou na holení

    Určitě to znáte. Dáte si horkou vanu nebo sprchu, a když máte po koupeli, místo vyleštěného zrcadla máte zamlžené. Tomu ale můžete zabránit. Na suché zrcadlo naneste trochu pěny na holení, rozetřete a následně suchým a čistým hadrem vyleštěte. Na dva týdny máte klid.

     

    Autor: Profimedia.cz

  • 5.

    Nažhavené klíče rozmrazí zámek

    Jak na zamrzlý zámek? Pokud nemáte po ruce rozmrazovač, poslouží zapalovač, kterým klíč jednoduše nahřejte. Jakmile je rozehřátý, vsuňte ho do zámku a během chvilky povolí. Na rozmrazení zámku stejně dobře poslouží i dezinfekční gel na ruce.

     

    Autor: Profimedia

  • 6.

    Stěrače v podkolenkách

    Namrzlý déšť nebo mráz připravují řidičům řádnou ranní rozcvičku. Zatímco skla auta se dají vcelku rychle oškrábat, na namrzlé stěrače to nefunguje. Než utrácet peníze za odmrazovač, použijte staré podkolenky a ty jednoduše na stěrače přes noc navlíkněte.

     

    Autor: Profimedia.cz

  • 7.

    Nohy v teple...a klid!

    To chce klid a nohy v teple. Když nás zebou nohy, rozhodně nemůžeme být v klidu. Naopak, jak jde zima od nohou, cítíme se nepříjemně. Proto to chce ven do zimy pořádnou obuv, ponožky a také teplé vložky do bot. Ty si můžete jednoduše vystřihnout z vlněné plsti.

     

    Autor: Netmedik.cz

  • 8.

    Troubu otevřete dokořán

    Čerstvě upečené sušenky v chladném počasí pohladí po duši. Vychutnat si je ale můžete ještě líp, když necháte troubu po dopečení otevřenou. Nastřádané teplo z trouby a vůně právě dopečeného sladkého pečiva se vám rozline po celé místnosti.

    Autor: Shutterstock

Dnešní horoskopy