Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Dramatický požár na učňáku: Zachraňovali nás ze střechy! Líčil Kuba

Dramatický požár na učňáku: Museli jsme vylézt na střechu, pak nás zachránili policajti, popsal Kuba (ilustrační foto)
Dramatický požár na učňáku: Museli jsme vylézt na střechu, pak nás zachránili policajti, popsal Kuba (ilustrační foto)  (Autor: HZS Královéhradeckého kraje)
Autor: ital - 
23. ledna 2019
11:20

Drama se odehrálo v úterý na internátě v Bratislavě, kde před půlnocí propukl požár. Na místě musely zasahovat více než čtyři desítky hasičů a 11 požárních vozů. Přivolaný evakuační autobus z místa nehody odvezl 60 studentů, z nichž někteří museli být přepraveni do nemocnice v kritickém stavu. Jeden z nich popsal neuvěřitelnou záchranu ze střechy budovy.

Požár propukl v úterý krátce před 23. hodinou večerní v suterénu chemického učiliště v Bratislavě. Silný kouř se začal šířit po celé pětipatrové budově a někteří studenti se nadýchali zplodin. Na místo dorazilo 43 hasičů z Bratislavy a také Záchranné brigády HaZZ v Malackách společně s jedenácti kusy hasičské techniky.

Přivolán byl také evakuační autobus hasičů, který odvezl celkem 60 osob. Deset z nich bylo zraněných a z toho se sedm intoxikovalo zplodinami hoření. Operační středisko záchranářů uvedlo, že při zásahu zraněným pomáhalo až sedm posádek záchranné služby. Dva studenti museli být převezeni do nemocnice v kritickém stavu.

O případu informovalo na sociální síti hasičské prezídium. Na FB se objevily také komentáře od některých studentů z internátu. „Nacházel jsem se v té budově v 1. poschodí. Spolubydlící mě vzbudil s tím, že hoří. Přešli jsme celé poschodí a přes okno pokoje jsme vylezli na střechu, která spojuje internát s tělocvičnou. Tam jsme čekali asi 45 minut, než nás zachránila policie. Převezli nás přes střechu do budovy tělocvičny. Pak jsme se shromáždili v parku a dali nám tři deky pro 61 lidí. Po půl hodině nás přesunuli do budovy Slovanaftu ve Vlčím hrdle, kde nám dali vodu,“ napsal Kuba.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání