Jako malá, tehdy ještě Luciana Krecarová – zpěvačka s uměleckým jménem Anna K., závodně lyžovala. Lásku k tomuto zimnímu sportu si nese dodnes. Když se jí před dvěma lety rakovina vrátila, musela na lyže ale na nějakou dobu zapomenout a nahradila je bruslením na ledu, které není tak nebezpečné. 

Nyní se poprvé od léčby odvážila na lyže znovu postavit a se svými fanoušky se na sociálních sítích podělila o čerstvé dojmy. „Dokázala jsem to! První jízda po letech nucené pauzy! Kraťoučká sjezdovka na Chotouni stačila k tomu, abych zjistila, v jak zoufalé kondici jsem. Po první jízdě jsem se rozbrečela (nikdo to neviděl přes brýle). Bolest, nohy neposlouchají, no tak jsem to chtěla zout už navždy, ale za pár minut jsem si řekla: Já? A vzdát se? To přece nejde,“ popsala své odhodlání úspěšná brunetka.

„Tak jsem se vydala ještě párkrát nahoru a po chvíli se dostavil ten pocit štěstí, na který jsem tak dlouho čekala. Musím to teď pomaličku vše rozdýchat a rozjezdit a hlavně si jdu dnes pro nový lyžařský boty. Chápete, že mi vyrostla za šest let noha? Krásný den a hlavně nic nikdy nevzdávat! Vítězství je na dosah,“ doplnila ještě očividně dojatá zpěvačka. 

V roce 2010 zpěvačka Anna K. úspěšně podstoupila léčbu rakoviny prsu a poté se zapojila do dvou vlastních kampaní nabádajících ženy k včasnému vyšetření a pravidelným kontrolám. Po osmi letech se jí však zákeřná nemoc vrátila a následovalo těžké období, během kterého opět podstoupila operaci a prodělala dlouhou rekonvalescenci. Během ní se musela velmi šetřit a dbát na své zdraví. Kvůli chřipce dokonce rušila i svá vystoupení.

Navíc když se zákeřná choroba vrátila podruhé, přiznala, že léčba byla mnohem složitější. „Poprvé jsem mezi chemoterapiemi měla interval tři týdny a bylo jich celkem osm. Tentokrát následovaly po týdnu a bylo jich dvanáct. Také operace byla větší. V době, kdy jsem plánovala koncerty, jsem netušila, že rekonvalescence bude tak dlouhá.“

„Teď ale začínám vnímat pocity štěstí z intenzivnějšího pohybu. Po třiceti letech jsem se nedávno postavila na brusle a začala se malinko rozhýbávat. Moje láska jsou lyže, ale zatím si nemůžu dovolit riskovat, že bych spadla,“ svěřila se ostatně již v dubnu minulého roku zpěvačka magazínu 5plus2.

VIDEO: Zpěvačka Anna K. po roce boje s druhým útokem rakoviny: Řekla, jak na tom je!

Video
Video se připravuje ...

Zpěvačka Anna K. po roce boje s druhým útokem rakoviny: Řekla, jak na tom je! Blesk TV

Fotogalerie
66 fotografií