Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Naděžda je už 17 dní nezvěstná. Manžel je zoufalý, zákony mu prý svazují ruce

Autor: DH - 
31. ledna 2019
18:42

Naděžda Ondejková (39) je už od 14. ledna nezvěstná. Její rodina, a především manžel sice nepřestávají hledat, ale čas neúprosně plyne a po matce tří dětí jako by se slehla zem.

Manžel nezvěstné ženy Luboš Ondrejka začíná být zoufalý. Snaží se pátrat po své ženě a policii pomáhá, jak jen to jde, problém je ale v dnešní digitální době. Kvůli zákonné ochraně osobních údajů se muž nemůže legálně nabourat do manželčina zablokovaného telefonu, ani do jejích účtů na sociálních sítích.

Rodina je nyní bezradná. Dvojčata Luboše a Naděždy Ondejkových jsou navíc nemocná, čtyřměsíční dcerka je u prarodičů. Ženini nejbližší i tak vynakládají veškeré možné úsilí na pátrání po ní.

„Přemýšlím o všech variantách, ale narážím na různé překážky kvůli ochraně osobních údajů. Měli jsme společný účet a potom máme ještě každý účet z mládí. Na Nadin se ale nemůžu dostat a do jejího telefonu taky ne,“ zoufal si smutný manžel. Podle jeho slov manželka z domu odešla bez ničeho. Neměla ani peněženku s doklady. Údajně si nevzala ani řetízek a náušnice.

Luboš Ondejka se v pátrání spoléhá i na pomoc od sociálních sítí. Komunikuje s lidmi, kteří údajně jeho ženu viděli, a sbírá informace, kde se dá. „Obvolávám lidi, kteří píší, že ji asi viděli. Měli jsme informaci, že ji někdo viděl na autobusové stanici v Leopoldově či v Bratislavě, dokonce jeden pán napsal, že ji viděl v potravinách,“ upřesnil manžel nezvěstné ženy informace, kterých se mu v současné době dostává. Stěžuje si ale, že nikde není schopen získat záznamy z bezpečnostních kamer. Jsou buď promazané, nebo neexistují. „Je nepředstavitelné, že se v dnešní době dokáže člověk ztratit úplně beze stopy,“ řekl muž.

Manžel a životní partner Naděždy pátral i v cizině, a dokonce zvažoval, že by na ženu podal trestní oznámení. To by mohlo pomoci, protože by teoreticky mohla policie použít i jiné postupy při pátrání. Jak se ale ukázalo, Luboš svoji ženu nemá za co zažalovat, policie by tak po ženě pátrat nesměla. Kriminalisté tak musí nyní spoléhat na postupy klasického pátrání. „Ze strany Okresního ředitelství Policejního sboru v Bratislavě 5 jsou i nadále vykonávány všechny úkony směřující k vypátrání nezvěstné, přičemž jsou denně prověřovány informace získané vlastní prací či poskytnuté veřejností,“ uvedl policejní mluvčí.

Naděžda Ondejková je štíhlé 175 centimetrů vysoké postavy, má zelenohnědé oči a hnědé vlasy po ramena. V době zmizení na sobě měla černou prošívanou parku, šedočernou šálu a nejspíše modré rifle a černé vyšší boty. V současné době může být i v šoku. Manžel předpokládá, že mohla utéct v důsledku poporodní deprese. Naposledy ji rodina viděla v bratislavské městské části Rusovce 14. ledna tohoto roku.

ukava5 ( 31. ledna 2019 22:49 )

voorel,ty čekiše šajze...

Tamara123 ( 31. ledna 2019 22:43 )

Policie by to neměla brzdit a pěkně si došlápnout na manžela. Už od pohledu tady něco nehraje a věřím tomu že poporodní deprese má zákonitě jedině z tohoto od pohledu vraživě vypadajícího nesympatického podivína. Klekněte na něj, hodně o tom ví, ale nepoví !

Taurus70 ( 31. ledna 2019 21:40 )

At prestane blbnout a vykope ji,z 90% se nezvestne staly obeti vrazdy v ktere hlavni roli hral partner😢

cocumysvole ( 31. ledna 2019 20:30 )

To by mě opravdu zajímalo kterej debil jim dělá ty fotky.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání