Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Autobus s dětmi skončil na střeše v příkopu: 7 mrtvých!

Aktualizováno -
3. února 2019
20:30
Autor: ČTK, lm - 
3. února 2019
13:36

Nejméně sedm obětí si vyžádala nedělní nehoda autobusu jihozápadně od Moskvy. Mezi mrtvými jsou i čtyři děti, informovala agentura RIA Novosti. Přes tři desítky cestujících utrpěly zranění.

Autobus s 45 lidmi na palubě se převrátil nedaleko města Kaluga, které leží zhruba 150 kilometrů jihozápadně od ruské metropole. V autobusu cestovalo 33 dětí ve věku pět až 17 let, nejméně 23 z nich utrpělo zranění.

Podle informací Rádia Svobodná Evropa děti cestovaly z Jarceva na taneční soutěž do zhruba 130 kilometrů vzdálené Kalugy. "Jeli jsme pomalu a pak jsme najednou letěli. Děti křičely, plakaly. Mám modřiny, ale to není nic. Je hrůza, že moje děti jsou mrtvé. Nevím, jak se podívat do očí jejich rodičům," popsala serveru list Komsomolskaja pravda choreografka Jelena Mironovová. "Nebyly tam žádné bezpečnostní pásy, nikdo nebyl připoután," doplnila další členka tanečního sboru Viktoria Šumljakovová. 

Příčina nehody zatím není známa. Ke srážce s jiným vozem ale nedošlo. Na fotografiích z místa nehody jsou vidět závěje sněhu, který leží i na vozovce. Řidiče autobusu policie podle agentury Interfax zadržela, aby jej vyslechla.

Z předběžného vyšetřování vyplývá, že právě on by mohl být viníkem nehody. Na kluzké vozovce patrně ztratil kontrolu nad autobusem a převrátil vůz do příkopu.

Celé Rusko se nyní ptá, proč jely děti 30 let starým autobusem, který patrně nebyl vybaven bezpečnostními prvky a neodpovídal normám. Do případu se zapojil i ruský premiér Dmitrij Medveděv, který nařídil důkladné vyšetření nehody. Rodina každé oběti dostane milion rublů (343 tisíc Kč). 

slovan1954 ( 3. února 2019 22:34 )

všem,/oprava/

fido2 ( 3. února 2019 19:57 )

Ještě, že tam někdo občas dá také rusácnou zprávu.Necítíme se jako amisatelit.

offline ( 3. února 2019 17:53 )

нас много...

cznb ( 3. února 2019 17:11 )

Nehody autobusů se dějí u nás i v cizině a běžně se o tom informuje, ale váš komentář mi připadá, že místo k nehodě autobusu na sněhu, by patřil třeba k nehodě několika aut v Itálii, pod kterýma se rozpadl most, ale to byste musel napsat, že Itálie místo investic do svého majetku a do svých lidí, raději zbrojí nebo podporuje, kdejakého přivandrovalce.

slovan1954 ( 3. února 2019 17:05 )

Bože! Když něco dělají Sovjeti- tak to je vždy pořádný průser!! Všemocný pozůstalým vyslovuji úpřimnou soustrast.....smutné!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání