Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Syna nutil odklízet sníh jen v tričku a bez bot. Otce čeká mastná pokuta

Autor: Mii - 
4. února 2019
19:48

Přes 20 tisíc korun bude muset zaplatit muž ze Švédska, který přišel s brutálním trestem pro svého syna. Protože zlobil, poslal ho odklízet sníh z příjezdové cesty k domu jen v tričku a bez bot. Venku bylo v té době několik stupňů pod nulou. Kluka vysvobodil až soused, který si podivného výjevu všiml a nahlásil to místní sociální službě.

K případu došlo minulý rok v březnu, soudní líčení ale proběhlo až minulý týden. Otec byl podle švédského listu Vasterbottens-Kuriren shledán vinným z trestného činu ohrožování dítěte a musí zaplatit pokutu 3000 švédských korun (7 400 korun). K tomu má navíc zaplatit 5500 švédských korun (13 600 korun) svému synovi jako bolestné.

Muž odmítl, že by pochybil. Jeho syn, jehož věk soud neuvedl, se podle něj choval nevhodně a bil svoji matku. Rozhodl se ho tak potrestat tím, že jej poslal ven odklízet sníh. Syn nechtěl jít a odmítl se obléknout. Muž ho přesto vyhnal za dveře.

Dvojice nakonec venku strávila pouhých pár minut. I ty ale stačily na to, aby vše viděl soused a pohoršil se nad tím, že syn odklízí sníh pouze v tričku a bez bot. Slyšel navíc, jak si otci stěžuje, že „jeho nohy pálí“. Zavolal proto Národní radě pro zdraví a sociální péči, která případy nevhodného chování vůči dětem řeší.

Zobrazit celou diskusi