Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Seriál Přátelé slaví 25 let! Jak se změnily jeho hvězdy? Fotky v článku

/
  • Herci z Přátel: Začínali s honoráři ve výši několik tisíc, skončili jako milionáři. Ne každému se však podařilo v kariéře pokračovat. Nejúspěšněji navázala Jennifer Aniston (úplně vpravo).
    5. února 2019 ● 15:00

    Jen těžko uvěřit tomu, že byl populární sitcom Přátelé uveden na televizní obrazovky poprvé před neuvěřitelnými pětadvaceti lety! Seriál se vysílal od roku 1994 do roku 2004 a někteří představitelé titulních rolí se za uplynulé čtvrtstoletí změnili takřka k nepoznání. Ať už kvůli plastickým operacím, drogám nebo nadváze…

  • 1.

    Fenomén Přátelé

    „I’ll be there for you,“ slibovala ústřední písnička americké rock-popové skupiny The Rembrandts – a hlavní hrdinové to spolu skutečně vydrželi neuvěřitelných deset let. Postavy Rachel, Rosse, Moniky, Phoebe, Joeyho nebo Chandlera se během deseti sérií neustále s někým scházely a zase rozcházely, vedly dlouhé rozhovory nad šálky kávy a bavily miliony lidí po celém světě.

    Seriál získal několik cen Emmy, dvě ceny SAG Award (Screen Actors Guild Award) a jeden Zlatý globus. Mezi oceňovanými byly nejčastěji Jennifer Anistonová (49) a Lisa Kudrowová (55). Od posledního dílu v roce 2004 (v USA běžela jeho premiéra v květnu, v České republice se vysílal až v prosinci), se však herečtí představitelé šestice oblíbených přátel z kavárny Central Park notně změnili. A hlavně – přestože na televizních obrazovkách tahle partička představovala nejlepší kamarády, po skončení seriálu se herci postupně přestali vídat a dnes již nechtějí o pokračování, po kterém fanoušci tolik touží, ani slyšet.

     

    VIDEO: Přátelé opět spolu? Tento trailer dává fanouškům naději, že se po letech dočkají...

    Video
    Video se připravuje ...

    Přátelé opět spolu? Tento trailer dává fanouškům naději, že se po letech dočkají... youtube.com/smasher


  • 2.

    Monica

    Nejmarkantnější změny dosáhla Courtney Coxová (54), představitelka uječené kuchařky Moniky. Nedokázala se totiž smířit se svým stárnutím, a tak se mnohokrát svěřila do rukou plastických chirurgů. A dodnes toho podle svých vlastních slov lituje. Herečka, známá například ze série hororů Vřískot, kde se mimochodem seznámila se svým (dnes již ex)manželem Davidem Arquettem (47), přitom kdysi bývala velice krásná a přirozená…

    Courtney Coxová bývala moc krásná.
    Autor: Profimedia

  • 3.

    Chandler

    Dalším smutným případem je Matthew Perry(48), známý jako srandista Chandler, který nikdy nešel pro nějakou tu sarkastickou hlášku daleko. Během natáčení neunesl příval slávy, vybudoval si silnou závislost na drogách, a dokonce prohlásil, že si několik let práce na Přátelích ani nepamatuje. Kromě toho měl i problémy s alkoholem. Začal se ale léčit a dnes by měl být čistý. Léta strávená v rauši se však na něm jaksepatří podepsala a dnes by v otylém a šedivém pánovi jen málokdo hledal sympatického pana Binga.

    Matthew Perry se hodně změnil...
    Autor: Profimedia

  • 4.

    Joey

    Svůdník Joey v podání Matta LeBlanca (50) měl sice vždycky rošťácký úsměv a jiskru v oku, vlasy si ale musel kvůli téhle roli sexy Italo-Američana barvit. Šedivěl totiž prakticky už od mládí. Po skončení seriálu se pokoušel rozjet kariéru spin-offem Joey, ten však nebyl nijak zvlášť úspěšný. Kromě toho se herec potýkal i se zdravotními problémy své prvorozené dcery Mariny (14). Ta totiž trpí epilepsií a zpomaleným vývojem. Rozhodl se proto na jistou dobu zvolnit a před hereckou kariérou dal přednost rodině. V současné době končí po třech letech i s moderováním motoristického pořadu Top Gear.

    Matt LeBlanc si už nemusí barvit vlasy.
    Autor: archiv

  • 5.

    Ross

    Podobně jako paleontolog Ross, ani herec David Schwimmer (51) nemá v životě štěstí na partnerky. S fotografkou Zoe Buckmanovou (33), s níž strávil dlouhých sedmnáct let a počal dceru Cleo (7), se minulý rok rozvedl. Kromě toho byl před koncem roku 2018 spojován s bizarní loupeží alkoholu v jednom z britských obchůdků. Muž na kameře, která zachytila tvář lupiče, byl totiž Schwimmerovi nápadně podobný. Komik, jenž nově září v seriálu Will & Grace, vzal celou situaci s nadhledem a vtipně se na Twitteru obhajoval, že je nevinný.

    David Swimmer je sympaťák.
    Autor: Profimedia

  • 6.

    Rachel

    Půvabná Jennifer Anistonová alias Rachel se vloni na jaře rozvedla se svým manželem Justinem Therouxem (46), s nímž údajně plánovala rodinu. Po hercově boku ji nahradila o čtyřiadvacet let mladší modelka Petra Collins (25).

    Podle amerického bulváru se však Jennifer údajně začala znovu scházet se svým exmanželem Bradem Pittem (54), a dokonce spolu prý počali už i miminko. I když to zní jako kachna, sama Anistonová se prý svého snu o dítěti ve vysokém věku nevzdává. V nejnovějším rozhovoru pro časopis ELLE připustila i možnost umělého oplodnění.

    Jennifer Anistonová je pořád kočka.
    Autor: Profimedia

     

  • 7.

    Phoebe

    Jedinou, kdo se v životě nepotýká se žádnými zásadními problémy, je tak Lisa Kudrowová čili praštěná Pheobe. Přestože její postava byla v seriálu poměrně zvláštní a neměla zrovna štěstí v práci, Kudrowová není žádná prosťačka. Má vystudovanou biologii, už sedm let hraje hlavní roli v seriálu Web Theraphy, který si i sama produkuje, a zároveň je již třiadvacet let šťastně provdaná za Michela Sterna. Je také matkou syna Juliana (20). Tento rok by se navíc měla objevit v kinech v komedii Booksmart, která je režisérskou prvotinou herečky Olivie Wildeové (34).

    Lisa Kudrowová v seriálu Přátelé a dnes
    Autor: profimedia.cz, archiv Blesk

    Fotogalerie
    66 fotografií

     

     

     

Články odjinud

Dnešní horoskopy